sâmbătă, 30 iulie 2016

Miting aviatic

 DE LA AEROPORTUL BANEASA BUCURESTI 
22 iulie 2012



O zi caniculara de duminica. A fost a doua zi a spectacolului aviatic care mi-a prilejuit momente de neiutat petrecute impreuna cu fratele meu a carui combinatie de nume a fost aleasa de mama mea datorita impresiei deosebite lasate de personalitatea unei femei de exceptie a fiintei romanesti: Martha Bibescu, sotul acesteia Valentin George fiind unul din pionierii aviatiei moderne romanesti si nu numai.



A fost odata un popor cu oameni tenaci si care si-au jertfit viata pentru a ridica in slavi numele de roman. Modelul avionului lui Aurel Vlaicu arata ca inteligenta romaneasca nu a asteptat investitori ci cu sacrificiul suprem, in acest caz, a pus bazele celui mai fascinant domeniu al stiintei si tehnicii umane. In 1906 Traian Vuia, Vuia deci, sa nu confundam, era primul om care se ridica de la suprafata pamantului pilotand un aparat mai greu ca aerul cativa centimetri cu propulsie proprie. La 106 ani de atunci zeci de mii de zboruri brazdeaza cerul. Imensul trafic actual nu il consider benefic, omul e o fiinta sociala si ca toate vietatile pamantului sufera socuri fizice si psihice mutandu-se din loc in loc. Cand nu mai poate suporta mizeria din locul de bastina fuge si acum in cateva ore fuge la capatul celalat al lumii daca are bani, dar de fuga lui profita din pacate altii...



Frumuselul B-25 J Mitchell este superb astazi pentru cei de la sol dar spre sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial multi care l-au vazut au murit cu imaginea lui pe retina. Si era vorba de unii actuali membri UE.
Pertolul romanesc, aurul, granele, raul, ramul l-au adus si pe aici in acei ani groaznici...


Vin turcii: Turkish Stars.



Frumoasa evolutie a Frecce Tricolori din Italia o fi vrut sa arate ca drapelele tricolore ajunse prea sus se fac... fum?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu