luni, 1 ianuarie 2024

O bijuterie de demult

 


Fantômas este un răufăcător care folosește multe deghizări. El poate juca rolul oricărei persoane folosind o serie de măști-proteze și poate crea confuzie la nesfârșit ca urmare a aspectului său în continuă schimbare.

Fantômas revendică un nou furt la Paris, iar, chiar în aceeași zi, comisarul Juve, recent decorat, anunță arestarea viitoare a hoțului. Tânărul jurnalist Fandor decide să efectueze o anchetă asupra acestui personaj misterios Fantômas, care apare întotdeauna purtând o mască, și de care el crede că este o pură invenție din partea poliției pentru a-și justifica lipsa de eficiență. Pentru a dovedi aceasta, Fandor a publicat un interviu fals cu criminalul în ziarul Le Point du Jour. Furios că a fost descris ca un nebun sinistru, Fantômas îl răpește pe jurnalist și amenință să-l ucidă. El promite să comită noi infracțiuni, purtând pe față o mască a lui Fandor.

Răufăcătorul comite un spectaculos furt de bijuterii purtând o mască cu chipul jurnalistului. Pentru comisarul Juve, nu există nici o îndoială: Fandor este, într-adevăr, identitatea reală a lui Fantômas. Dar Fantômas comite o infracțiune purtând o mască cu chipul lui Juve. Comisarul este recunoscut de numeroși martori ca fiind infractorul și, prin urmare, este arestat. La final, Fandor, Juve și Hélène (iubita lui Fandor) sunt pe urmele geniului criminal, dar fără nici un rezultat deoarece omul cu o mie de măști reușește în cele din urmă să scape.

Sursa internet!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu