marți, 30 ianuarie 2024

In genunchi ma-ntorc la tine

 


Gianni Traimonti, un tânăr de la țară, cu deosebite calități vocale, visează să devină cântăreț și compozitor. Fiind chemat să își execute serviciul militar la Napoli, se îndrăgostește de frumoasa Carla, pe care o cunoaște la croitoria armatei, dar aceasta este fiica comandantului său, un om cu principii foarte severe. Iubirea este reciprocă, doar că părinții Carlei doresc un pretendent bogat și bine situat pentru fiica lor deosebită, pe care îl și găsesc repede spre tristețea lui Gianni.

Gianni câștigă, la un concurs de cântece, cinci zile de permisie iar apoi, prin intermediul camaradului său Giorgio, o cunoaște pe sora acestuia Beatrice cu care pleacă pe insulele Eoliene. Revenind la Napoli, își dă seama că scurta vacanță a fost doar o aventură cu proaspăta sa cunoștință. Gianni se întoarce la Carla sperând să se împace cu ea, dar fără succes.

Profitând de o audiție la RAI, Gianni interpretează în direct cântecul In ginocchio da te, reușind să recucerească inima logodnicei sale.

Sursa internet

luni, 29 ianuarie 2024

Avionul condamnatilor

 


Un film cu incasari de peste 100 de milioane de dolari, Avionul condamnatilor reuneste trei actori de exceptie ai ultimilor ani – Nicolas Cage, John Cusack si John Malkovich. Exceland in efecte speciale realizate ca la carte, acest thriller prezinta povestea imprevizibila a fostului erou de razboi Cameron Poe (Cage), condamnat opt ani la inchisoare dupa ce ucide accidental un barbat care se luase de nevasta lui. Imediat dupa ce este inchis, Poe afla ca sotia lui este gravida, astfel ca, primul lucru pe care-l face dupa eliberare este sa se imbarce in primul avion pentru a se duce sa-si intalneasca fetita pe care n-a vazut-o niciodata. Ironia sortii este ca avionul pe care trebuia sa-l ia este amanat, asa ca Poe, manat de nerabdarea revederii familiei, va lua o cursa speciala. Pentru ca de-abia iesise de la racoare, autoritatile consimt sa-l urce la bord intr-un avion care urmeaza sa-i transporte pe cei mai periculosi zece detinuti din sistemul penal american la cel mai bine pazit penitenciar construit vreodata in lume.

sâmbătă, 27 ianuarie 2024

Mesaj de departe film 1999

 


După un divorț deloc ușor, Theresa Osborne (Robin Wright) își face de lucru încercând să-și crească cât mai bine fiul și lucrând ca documentarist la ziarul Chicago Tribune. Își construiește imaginea unei femei pe care sa te poți baza, hotărâtă, calmă, încercând să ascundă dezamăgirea pe care i-a produs-o relația nereușită cu soțul ei, și se hotărăște să nu se mai lase niciodată rănită. Într-o scurtă perioadă de singurătate, când fiul ei era plecat în vacanță la tatăl său, Theresa descoperă, în timpul unei plimbări pe plajă, o sticlă în care se afla o frumoasă scrisoare de dragoste, semnată „G”. Emoționată, Theresa se hotărăște să îl caute pe autor. Îl descoperă departe, în Carolina de Nord, în persoana unui constructor de iahturi, Garret Blake (Kevin Costner). De la moartea soției sale, Garret a dus o viață solitară, singura persoană pe care a acceptat-o în preajma sa fiind tatăl său, Dodge (Paul Newman). Întâlnirea celor doi suferinzi din iubire le va aduce alinare, căci Theresa îl va învăța pe Garret să trăiască din nou, iar el o va învăța să aibă iar încredere. Și împreună vor redescoperi dragostea.

marți, 23 ianuarie 2024

Călăreau împreună

 De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Călăreau împreună
Two Rode Together
Afișul filmului
Afișul filmului
Rating
Titlu originalTwo Rode Together
Genwestern[1][2]
buddy film[*]  Modificați la Wikidata
RegizorJohn Ford[1][2]  Modificați la Wikidata
ScenaristFrank Nugent  Modificați la Wikidata
StudioColumbia Pictures  Modificați la Wikidata
DistribuitorColumbia Pictures  Modificați la Wikidata
Director de imagineCharles Lawton Jr.[*]  Modificați la Wikidata
MontajJack Murray[*]  Modificați la Wikidata
MuzicaGeorge Duning[*]  Modificați la Wikidata
DistribuțieJames Stewart[3][2]
Richard Widmark[3]
Shirley Jones[*][3]
Linda Cristal[3]
Andy Devine[3]
John McIntire[3]
Harry Carey Jr.
Ken Curtis[3]
Jeanette Nolan[3]
John Qualen[3]
Woody Strode[3]
Henry Brandon[3]
Mae Marsh[3]
Olive Carey[3]
William Henry[3]
Willis Bouchey[3]
...încă 5  Modificați la Wikidata
Premiera  Modificați la Wikidata
Durata109 min.  Modificați la Wikidata
ȚaraStatele Unite ale Americii  Modificați la Wikidata
Limba originalălimba engleză  Modificați la Wikidata
Prezență online

Călăreau împreună (titlu original: Two Rode Together) este un film american Western din 1961 regizat de John Ford după un scenariu de Frank Nugent bazat pe romanul Comanche Captives din 1959 de Will Cook. Rolurile principale au fost interpretate de actorii James Stewart, Richard Widmark și Shirley Jones.

În anii 1880, în Tascosa, Texas, șeriful federal Guthrie McCabe se mulțumește să fie partenerul de afaceri și personal al atractivei proprietare de saloon Belle Aragon, primind zece la sută % din profitul acesteia. Când rudele celor luați prizonieri de comanși cer ca maiorul american Frazer să-i găsească pe cei pierduți, el folosește o combinație de presiune a armatei și recompense din partea familiilor pentru a-l determina pe reticentul McCabe să preia slujba de a răscumpăra orice prizonier poate găsi. Îl desemnează pe Lt. Jim Gary, un prieten al lui McCabe, să-l însoțească.

Marty Purcell este bântuită de amintirea fratelui ei mai mic Steve, răpit cu nouă ani mai devreme, când el avea opt ani, iar ea 13. Ea păstrează o cutie muzicală care i-a aparținut. McCabe o avertizează că Steve nu-și va aminti de ea pentru că era un băiat când a fost luat. Lui McCabe i se promite o mare recompensă de către Harry Wringle, tatăl vitreg bogat al altui băiat răpit de indieni.

McCabe se târguiește cu căpetenia Quanah Parker și găsește patru prizonieri albi în tabăra acestuia. Doi refuză să se întoarcă cu el, o tânără care este acum căsătorită și are copii și cealaltă o bătrână, doamna Clegg, care se consideră deja moartă. El răscumpără un adolescent pe nume Running Wolf, despre care McCabe speră să fie fiul pierdut al bogaților Wringle, și o mexicană, Elena de la Madriaga. Elena este soția lui Stone Calf (Woody Strode), un rival al lui Quanah. În seara în care cei doi bărbați părăsesc tabăra cu captivii lor „salvați”, Stone Calf încearcă să-și ia înapoi soția și este ucis de McCabe, spre satisfacția lui Quanah.

Running Wolf urăște în mod clar oamenii albi, chiar dacă este alb, el se consideră indian, iar Harry Wringle refuză să-l accepte, dar o femeie grav traumatizată și zdrobită este convinsă că Running Wolf este fiul ei pierdut de mult timp și îl revendică. Mai târziu, când ea încearcă să-i tundă părul, el o ucide . Coloniștii decid să-l linșeze pe băiat, în ciuda încercării Lt. Gary de a-i opri. În timp ce îl târăsc departe, Running Wolf trântește cutia muzicală a lui Marty. O aude cântând și recunoaște melodia. Marty nu-l mai poate salva și este forțată să accepte că nu s-ar fi putut face nimic pentru a-l aduce înapoi pe fratele ei așa cum îl ținea minte. Ea acceptă propunerea de căsătorie a locotenentului Gary.

Elena se trezește ostracizată de societatea albilor, considerată o femeie ușoară și degradată care s-a supus unui sălbatic în loc să se sinucidă. Între timp, ea și McCabe se îndrăgostesc. Cei doi revin în Tascosa, Texas, unde descoperă că Belle l-a luat pe ajutorul său de șerif ca iubit și l-a înlocuit pe McCabe ca șerif. După o ultimă umilință din partea Bellei, Elena decide să plece în California, iar McCabe decide fericit să meargă cu ea. În timp ce pleacă, lt. Gary îi spune lui Belle că prietenul său „a găsit în sfârșit ceva din care își dorește mai mult de zece la sută”.


vineri, 19 ianuarie 2024

Ninja peste tine Bucuresti

 

Citat din marele actor Ioan Ghiuri Pascu...


Ninge iar la Bucuresti

Ninge iar in Bucuresti!

Fulgi mari, atat de firesti,

Cad valsand pe pamant.

Totul deodata s-a acoperit

De un strat curat, neintinat…

Oamenii din nou s-au bucurat

Tot raul din jur o clipa l-au uitat.

Saraci cu bogati in spirit s-au reunit

In admiratia pentru visul alb trait.

Crime, furtisaguri minciuni, un bandit

Au iar noroc, s-au albit!

Nu e nimic mai minunat

Decat sa sa fii primul care calci pe omat.

Primul care trece prin tunel de zapada

De pe copaci si cladiri…

Sa ne bucuram de atata alb

De clipa asta…

Zapada se va topi si iar

Vom vedea toata mizeria de dedesupt

Si iar vom trai in lumea plina de noroi si clisa

Vom reveni in abis,

Sa ne bucuram acum de o clipa de vis!

Bucuresti 12 ianuarie 2013




marți, 16 ianuarie 2024

Pseudoluna

 Este o antica antena parabolica parca ii zice...


Acuma in lumea asta cu atatea hotii si falsuri iata ca am vazut si io ceva. Sac!

Rio Grande

 

Sursa Internet

În vara anului 1879, „la cincisprezece ani după Shenandoah”, locotenent-colonelul Kirby Yorke (John Wayne) este trimis la granița statului Texas cu Regimentul 2 Cavalerie al Statelor Unite pentru a apăra coloniștii de atacurile apașilor. York se confruntă constant cu două probleme: amerindienii se retrag în Mexic după incursiuni și numărul soldaților aflați sub comanda sa este infim.

Fiul lui Yorke, pe care nu l-a mai întâlnit de 15 ani, Jefferson Yorke (Claude Jarman Jr.), este unul dintre cei 18 recruți trimiși în regiment. A renunțat la Academia West Point și s-a înrolat imediat în armată. La prima întâlnire dintre cei doi, soldatul Yorke își informează tatăl că nu dorește să aibă parte de un tratament special. Tânărul îi cere să fie tratat ca orice alt soldat - lucru cu care colonelul este de acord. Pe parcursul exercițiilor, Jefferson se împrietenește cu recruții Travis Tyree (Ben Johnson) și Daniel „Sandy” Boone (Harry Carey Jr.).

Doi mareșali americani din Texas ajung la post cu un mandat de arestare pe numele soldatului Tyree, acuzat de omor din culpă, dar acesta se ascunde în spatele cailor și nu este descoperit.

Soția înstrăinată a lui Yorke, Kathleen (Maureen O'Hara), sosește pe neașteptate pentru a-l duce acasă pe minorul Jefferson. În timpul Războiului Civil, Yorke a fost forțat să incendieze Bridesdale, casa soției sale din Valea Shenandoah. Sergentul maior Quincannon (Victor McLaglen), cel care a pornit incendiul, face parte din regiment și este un memento constant pentru Kathleen. Lupta pentru viitorul fiului lor reaprinde dragostea dintre cei doi.

Unul dintre mareșalii americani revine la post și îl arestează pe Tyree, acesta fiind internat la spital până la semnarea mandatului de către locotenent. Acesta din urmă este plecat în patrulare, ajungând până la fluviul Rio Grande, unde întâlnește o patrulă mexicană. După ce locotenentul revine în fort, Tyree evadează din spital, fură calul acestuia și părăsește postul cu ajutorul chirurgului postului (Chill Wills) și al lui Quincannon.

Yorke este vizitat de fostul său comandant din timpul Războiul Civil, Philip Sheridan (J. Carrol Naish), în prezent general comandant al diviziei militare din Missouri. Sheridan îi ordonă lui Yorke să treacă Rio Grande în Mexic și să-i ucidă pe toți apașii, o acțiune cu implicații politice grave, deoarece încalcă suveranitatea altei națiuni.

Înainte să pornească spre Mexic, acesta trimite femeile și copiii în Fortul Bliss. Jefferson și Boone - care însoțesc grupul - îl întâlnesc pe fugarul Tyree, iar acesta îi informează că există apași în zonă. Amerindienii atacă poștalioanele și îi capturează atât pe copiii, cât și pe soția caporalului Bell. În timpul schimbului de focuri, Jefferson este trimis înapoi la fort după ajutoare.

Regimentul se întâlnește cu restul grupului, care a pierdut patru soldați în conflict, și pornește pe urmele apașilor. Descoperă un poștalion distrus și cadavrul soției lui Bell, însă copiii sunt de negăsit. Între timp, Tyree se alătură regimentului și le dezvăluie că i-a urmărit pe apași până la ascunzătoarea lor din Mexic. York trimite trei soldați - Tyree, Boone și Jefferson - să se infiltreze în biserica ruinată din satul mexican în care copiii sunt ținuți prizonieri. Regimentul reușește să-i salveze, dar locotenentul York este rănit de o săgeată în timpul atacului.

În ultima scenă, Tyree, Boone, Jefferson, cercetașul navajo Son of Many Mules și caporalul Bell sunt decorați. Tyree este pus din nou pe fugă de apariția unui mareșal texan, iar regimentul cântă melodia Dixie la cererea generalului, aparent pentru a-i face pe plac doamnei Yorke.

duminică, 14 ianuarie 2024

Ruga pentru parinti

 

Enigmatici si cuminti,

Terminandu-si rostul lor,

Langa noi se sting si mor,

Dragii nostri, dragi parinti.

 

Chiama-i Doamne inapoi

Ca si-asa au dus-o prost,

Si fa-i tineri cum au fost,

Fa-i mai tineri decat noi.

 

Pentru cei ce ne-au facut

Da un ordin, da ceva

Sa-i mai poti intarzia

Sa o ia de la inceput.

 

Au platit cu viata lor

Ale fiilor erori,

Doamne fa-i nemuritori

Pe parintii care mor.

 

 

Ia priviti-i cum se duc,

Ia priviti-i cum se sting,

Lumanari in cuib de cuc,

Parca tac, si parca ning.

 

Plini de boli si suferind

Ne intoarcem in pamant,

Cat mai suntem, cat mai sunt,

Mangaiati-i pe parinti.

 

E pamantul tot mai greu,

Despartirea-i tot mai grea,

Sarut-mana, tatal meu,

Sarut-mana, mama mea.

 

Dar de ce priviti asa,

Fata mea si fiul meu,

Eu sunt cel ce va urma

Dragii mei ma duc si eu.

 

Sarut-mana, tatal meu,

Sarut-mana, mama mea.

Ramas bun, baiatul meu,

Ramas bun, fetita mea,

 

Tatal meu, baiatul meu,

Mama mea, fetita mea.

 

Adrian Paunescu

Sursa internet

Noi in Magazin

 









vineri, 12 ianuarie 2024

Pseudozapada

 

dar cu frig al naibii de adevarat pe care ai naibii butonagii il aduc si in case cand bubuie conductele de la ciuma lor rosie!

Dar-ar in ei ca prea o folosesc si prea pacatuiesc!




Titanic

 Vizionand din nou filmul am avut senzatia ca de fapt astazi Pamantul nostru drag este chiar acum un TITANIC lovit de aisberg crunt si fara nici un fel de iesire din cumpana teribila in care este!!???



Descriere

Titanic (1997) Acest film a avut premiera pe data de Nov. 18, 1997. Genurile acestui film online sunt: Dramă, Romantic, Thriller.

„Titanicul” lui James Cameron este o poveste de dragoste îmbinată cu scene de acțiune, care are loc în timpul primei călătorii a navei R.M.S. Titanic, mândria companiei White Star Line și, în același timp, cel mai mare obiect în mișcare care fusese vreodată construit. A fost cea mai luxoasă navă de linie a vremii sale – „nava viselor” – care a purtat spre moarte peste 1.500 de persoane în apele înghețate ale Atlanticului de Nord, la primele ore ale zilei de 15 aprilie 1912. Călătoria „Titanicului” începe în prezent, în locul unde este scufundată epava acesteia, la două mile și jumătate sub nivelul oceanului. Un căutător de comori (Bill Paxton) este hotărât să scoată la suprafață bogățiile acestei nave maiestuoase, pentru a descoperi povestea nespusă. Ruinele tragice dispar, lăsând loc palatului sclipitor care a fost Titanicul, în momentul în care se pregătește lăsarea sa la apă pentru prima sa călătorie din Anglia. Printre miile de călători care își iau rămas bun, destinul a ales două suflete tinere, făcându-le eroii unei pasiuni care le va schimba viețile pentru totdeauna.

sursa internet

Amintirile din minunata copilarie

a mea si a fratelui meu




 

marți, 9 ianuarie 2024

10 ianuarie 2024

 Soare cu dinti si afara si in casa calorifere asisderea, ca astia de la butoane n-are mama, n-are tata, romania educata... pardon parinte 1 sau 2 sau oare pe amandoi!



luni, 1 ianuarie 2024

O bijuterie de demult

 


Fantômas este un răufăcător care folosește multe deghizări. El poate juca rolul oricărei persoane folosind o serie de măști-proteze și poate crea confuzie la nesfârșit ca urmare a aspectului său în continuă schimbare.

Fantômas revendică un nou furt la Paris, iar, chiar în aceeași zi, comisarul Juve, recent decorat, anunță arestarea viitoare a hoțului. Tânărul jurnalist Fandor decide să efectueze o anchetă asupra acestui personaj misterios Fantômas, care apare întotdeauna purtând o mască, și de care el crede că este o pură invenție din partea poliției pentru a-și justifica lipsa de eficiență. Pentru a dovedi aceasta, Fandor a publicat un interviu fals cu criminalul în ziarul Le Point du Jour. Furios că a fost descris ca un nebun sinistru, Fantômas îl răpește pe jurnalist și amenință să-l ucidă. El promite să comită noi infracțiuni, purtând pe față o mască a lui Fandor.

Răufăcătorul comite un spectaculos furt de bijuterii purtând o mască cu chipul jurnalistului. Pentru comisarul Juve, nu există nici o îndoială: Fandor este, într-adevăr, identitatea reală a lui Fantômas. Dar Fantômas comite o infracțiune purtând o mască cu chipul lui Juve. Comisarul este recunoscut de numeroși martori ca fiind infractorul și, prin urmare, este arestat. La final, Fandor, Juve și Hélène (iubita lui Fandor) sunt pe urmele geniului criminal, dar fără nici un rezultat deoarece omul cu o mie de măști reușește în cele din urmă să scape.

Sursa internet!