luni, 29 noiembrie 2021

Amintiri Sediul Radio

 

Am avut cateva inregistrari privind Marea Enciclopedie Agricola a Romaniei aparuta sub coordonarea lui C. Filipescu. Minunate sunt insa amintirile concursurilor de sah organizate in foaier! Cladirea se umplea de zumzetul inconfundabil al zecilor de copii si poate nici in studio nu era linistea care se asternea la inceperea rundelor tulburata de tacanitul ceasurilor lovite cu precizie si viteza pentru ca timpul era ingredient al victoriei! Frumoase momente, oameni minunati care au adaugat activitatilor unice si importante ale institutiei aceste actiuni pentru copiii de diferite varste, multi oameni care acum nu mai sunt contribuind la antrenarea, educarea copiilor asigurand arbitrajul si managementul concursurilor...

sâmbătă, 27 noiembrie 2021

ATENTIE Astazi si maine mari capodopere

 Libertatea de We vineri 26 noiembrie 2021






Gol pusca

 


Scoala lor de cinematografie poate sa faca orice. Am trecut si eu prin 3 luni de somaj cu familia completa in 1992 deci am gustat amarul lumii tuturor posibilitatilor. Ce a reusit filmul a fost ca am ras chiar cu toata fierea din mine... E si asta o mare arta de la Chaplin pornita pentru care consider o mare reusita acest film!

Imagine Cinemagia

luni, 22 noiembrie 2021

Angelfotografiaza pe Maria sa Luna

 


Arta cinematografica&literatura postumana

 


VERDICTUL UNUI PROCES ESTE MULT PREA IMPORTANT PENTRU A FI HOTARAT DE JURATI.

Filmul este bazat pe romanul-bestseller al lui John Grisham.

O vãduvã din New Orleans dã în judecatã o mare corporatie nationalã, acuzându-i de uciderea sotului ei. Actiunea ei declanseazã un proces cu o mizã de milioane de dolari. E un proces care ar putea fi câstigat chiar înainte de a începe, de cãtre partea care reuseste sã manipuleze mai abil juriul.

Avocatul vãduvei este Wendall Rohr (interpretat de Dustin Hoffman), un om cinstit si foarte pasionat de caz. Oponentul sãu este, aparent, avocatul corporatiei, Durwood Cable (interpretat de Bruce Davison). În realitate, în spatele acestuia se ascunde inteligentul si crudul consultant al corporatiei, Rankin Fitch (interpretat de Gene Hackman).

Fitch se instaleazã într-un imobil pãrãsit din Cartierul francez si, ajutat de echipamente si tehnologie de vârf, începe sã-i urmãreascã si sã-i evalueze pe viitorii membri ai juriului. Investigându-le viata particularã în cele mai mici amãnunte, Fitch manipuleazã procesul de selectie a juratilor. Pentru el, juriul perfect este cel care va vota în favoarea clientului sãu.

Curând, Fitch si Rohr realizeazã cã nu sunt singurii care încearcã sã câstige juriul de partea lor. Unul dintre jurati, Nick Easter (interpretat de John Cusack), pare sã aibã propriile sale planuri privitoare la deznodãmântul procesului. O femeie misterioasã, care se recomandã doar cu numele 'Marlee' (interpretatã de Rachel Weisz), îi contacteazã pe Rohr si pe Fitch, spunându-le cã juriul este "de vânzare" la un pret fabulos, beneficiarii fiind ea si Nick Easter.

În timp ce procesul se dezbate la tribunal, în Cartierul francez din New Orleans se desfãsoarã un joc periculos de-a soarecele si pisica. Moralitatea lui Rohr este pusã la grea încercare, iar Fitch trebuie sã se decidã pentru un juriu care poate fi cumpãrat, indiferent de vietile care vor fi distruse în aceastã manevrã.

Twentieth Century Fox prezintã filmul Runaway Jury /Juriul, o productie New Regency, în regia lui Gary Fleder, dupã romanul lui John Grisham. Filmul este produs de Arnon Milchan, Gary Fleder si Christopher Mankiewicz. Scenariul este realizat de Brian Koppelman, David Levien, Rick Cleveland si Matthew Chapman. Producãtorul executiv este Jeffrey Downer. Imaginea este semnatã de Robert Elswit, scenografia de Nelson Coates, iar montajul de William Steinkamp. Costumele sunt create de Abigail Murray. Coloana sonorã este compusã de Christopher Young.

Filmul marcheazã prima colaborare dintre doi monstri sacri ai marelui ecran, Gene Hackman si Dustin Hoffman. Din distributie mai fac parte: Bruce McGill, Jeremy Piven, Nick Searcy si Jennifer Beals.

ADEVAR. TACERE. CRIMA.

BANII POT CUMPARA ORICE.

In Romania, romanul "The Runaway Jury / Juriul" este disponibil la Editura RAO

Sursa internet Cinemagia


joi, 18 noiembrie 2021

Sacrificiul suprem

Paradoxal legea firii omenirii functioneaza si azi in acelas fel ca de milenii: doar marii puternici ai lumii isi permit invaziile. Invaziile le aduc bogatii imense, asta am invatat in nordul Chinei dar de multe ori se alege praful in timp ca de fapt Dumnezeu nu Doarme...
Interesant ca popoarele de pradati nu glorifica pe milioanele de furnici, albine care au creat stupul lor inainte minunat. Pradatorii au asii in crearea psihologica a criminalului perfect facand ca victimele prin derbedeii, mizerabilii scosi cu grija din scarna victimelor lor deci dintre amarati ii fac pe acestia sa se sinucida. Asta e acum in tara mea! Pacat.
Sursa Cinemagia

 

Tânărul anchetator al Pentagonului, Scott Huffman, se află într-un permanent conflict cu aparatul politic de la Washington. Deși fără prea mare încredere într-o soluționare pozitivă, acesta se aliază cu veterani ai Operațiunii Abilene pentru a convinge Congresul să-i decerneze Medalia de Onoare postmortem unui medic curajos din Forțele Aeriene, William Pitsenbarger, care a fost văzut salvând viețile a peste 60 de pușcași marini prinși într-o ambuscadă din una dintre cele mai sângeroase bătălii ale Războiului din Vietnam. În timp ce inamicul câștiga tot mai mult teren, William a continuat să salveze vieți chiar și după decolarea ultimului elicopter, chiar dacă asta a însemnat să plătească cu propria viață. 

Doamne ce tezaur avem

 

17 noiembrie 2021

Teatrul Naţional Radiofonic • Pericle de William Shakespeare. Adaptarea radiofonică de Grigore Gonța. Regia artistică: Grigore Gonţa. În distribuţie: Copnstantin Rauţchi, Mircea Albulescu, Radu Beligan, Victor Rebengiuc, Silvia Popovici, Emil Botta, Costel Constantin, Amza Pellea, Ştefan Mihăilescu Brăila, Ioana Casetti, Ovidiu Iuliu Moldovan, Emanoil Petruţ, Jean Reder, Sandu Sticlaru, Mircea Diaconu, Matei Alexandru, Matei Gheorghiu, Mariana Mihuţ, Mihai Fotino, Alexandru Vrancea, Alfred Demetriu, Mihai Niculescu, Eugenia Bosânceanu.Regia de studio: Crânguţa Manea.Regia muzicală: Timuş Alexandrescu.Regia tehnică: ing. Tatiana Andreicic.Înregistrare din anul 1973

 

18 noiembrie 2021

Teatrul Naţional Radiofonic • Scrisoarea de Nataşa Tanska.Traducerea: Jean Grosu. În distribuţie Victor Rebengiuc şi Mariana Mihuţ. Regia de studio:Janina Dicu. Regia muzicală: George Marcu. Coloana sonoră şi regia artistică: Vasile Manta.Înregistrare din anul 2005

Libertatea de we din 12.11.2021

 



vineri, 12 noiembrie 2021

39 de ani astazi

 


Manastirea Plumbuita

O hi mult, o hi putan da azi aniversam eu cu consoarta mea Doina, 39 de ani de la Cununia noastra Religioasa. E drept ca nici astazi nu inteleg cum s-a putut tine petrecerea la un restaurant aflat la o aruncatura de bat de sediul CC! Era doliu national pentru moartea secretarului general al PCUS Leonid Brejnev. Era si 13 dar iata ca nu a contat. Este dupa mine una din tainele lumii, aceea de a ti se da de acolo de sus sansa sa privesti inapoi fara manie... Nu e un merit al tau ca privesti cum privesti in urma. William Shakespeare a spus ca toata lumea e o scena. Daca te nasti aruncat intr-o scena cu ticalosi si urdosi nu ai cum sa scapi, daca precum eu care am aparut pe lume intr-o cetate dreapta fara mizerii, minciuna si sclipici execrabil, cred eu ca a putut fi posibil. Am crescut in acea lume si a fost greu sa  raman asa cum m-am format. Nu a fost deloc usor mai ales in ultimii 32 de ani cu trei luni de somaj, avand trei copii, dar iata-ne aici privind fara manie si cu demnitate in urma. Multumesc Doamne ca m-Ai Ajutat sa ajung la anii acestia multi, putini chiar daca nu este de loc lumea pe care am voit-o, dar asta e! Iti multumesc Doina, dragostea mea, pentru tot!

Digitalizare Brrr…

 


Stire la RRA> Uraaa gratuit avem pe ce avem tehnicaraie de la alesii autoculesi cu sacii furati: Te uiti in telefon si vezi de ce nu ai apa si caldura… Si mai ales cand crede alesu cu culesii lui imbuibati acoliti si gras platiti si ei si... Doamne fereste la caldurica si apa calda ca sa se spele pe manutele lor gingase... Toti deci cu salarii grase arata pe tehnicaraie cand mintile lor cretine cred ca se remediaza ce te tine pe tine amaratule in epoca de piatra! Nu ai cum sa ii somezi sa iti dea din banii lor pentru medicamente, plapumi, aeroterme etc. Ciocu mic! Asta alaturi de digitalizarea darii ciorilor din Cismigiu afara, e clar ca va creste bunastarea alora care mai scapa nearsi de inca vii sau cu ce le trabe la ATI. Nu e bani, trabe sa rezolve baietii cat tot negociaza moartea romanilor si „bunastarea” lor. Cum sa iei de la hoti Ali Babaule repetent! El nu poate sa conceapa asa ceva, crapati ca asta meritati… Asa sa va ajute Dumnezeu ticalosilor !

Baietii de baieti si planeta incalzita la rotisor

 


Mai ales in pandemie care culmea e si pe valuri… oare toata haita aste de aparatori ai tarilor lor unii dinte ei ca altii ca la noi… si acuma cu lacrimi de cracadili* ai mediului dupa ce au haladuit prin lume si nu acolo unde e nasol ci numai unde e ghini, Paris par example cu mii de avioane, camere de vis ca nu e orice ciocoflender venitul cu haita de insotitori si garzi si nu puteau sa ia un laptop sau ce gaseau in ograzi la ei si sa discute prin telediscutie arzatoare… Apoi trimiteau un teanc de milioane de file virtuale cu ce au hotarat si semna fiecare ca oricum, dupa un timp democratia il vara la dosu istoriei, daca nu la parnaie ca vine revolta cum e dincolo peste ocean unde presedintilor lor de varf li se darama statuile ca au fost la tinerete beneficiari ai serviciilor fortate ale sclavilor!!! Da cu astia care acuma fac crime si nefacute dar pulseaza sange verde unde trabe ciocu mic…

Deci caricaturi, manifestanti cu miile care poluaeaza si astia pre unde s-au aciuiat si tot circul care infloreste media gusterilor care vad imagini peste miliarde de alte imagini ca daca statea fiecare mahar din astia peste 100 la ei in hogeac ce mai vedea gura la cascatu poluatu’ ? Asta paine si circ. Noi iar fruncea ca am spart clasamentele si anuarele FAO daca mai iaste si asta cu productia de cereale oare reale da painea tot sare la prêt ca asa e in tenis! Si mai se zice la miliarde de informatie care ne arde ca nu o sa prea mai fie nica… Nici painica.... De ce, asta e problema nestiuta ca inca nu s-a hotarat!!!

* Era un banc pe la Tulcea mea despre unii care cam bea votchi cum ca unul ajunge la un muzeu de naturale (bata-ma sa ma bata chiar in tema sunt) si umbland la recipienti cu vietati prinse si conservate la tarii mari, incepe sa dea pe gat din grija mai mare ca astia delegatii de acuma doar partea lichida. Da peste unul care avea un ecuson pe care scria globalul cuvant Director. "Tavaras director da' cracadil nima?" Ce tari proroci eram, pe toate le tratam cu umor adevarat  cand nu eram ca reptilele si alte alea din muzee in recipienti de mozeu!!! Asa sa ii ajute Dumnezeu la orice fariseu!

miercuri, 10 noiembrie 2021

Demi Moore

 




O mare actrita nascuta pe 11. 11. 1962 


Leonardo di Caprio

 





Stefan Banica senior

 


Nascut in 1933 ne-a inveselit cu actoria si vocea inconfundabile cei mai frumosi ani, o perioada a fost partener de scena cu Stela Popescu, lasand ceea ce in lumea digitalizata cu bani grei aruncati pe gonitul ciorilor din Cismigiu nu se mai poate. A dat si un fiu care l-a urmat demn, Liceeni fiind un reper in mintea romanilor din generatia mea la care deci prin fiul lui a contribuit si el! Da sunt de acord cu beizadelele dar cu conditia sa merite sa fie acolo unde ajung datorita faptului ca sunt fiul sau fiica lui... Dumnezeu sa il odihneasca si marele merit este ca el si multi altii au creat lucruri originale nu facaturi, impreuna evident cu toata lumea care a pus mintea si umarul la ce ne-a ramas!

Pe aripile Libertatii de we 5 noiembrie 2021


 

duminică, 7 noiembrie 2021

Mizerabilii


Nu astia care ne omoara astazi. Este o ecranizare de care nu am stiut cu favoritul meu actor in rol principal. Poate prea fin fata de Gabin dar este o placere sa revezi valoarea adevarata astazi cand mizerabilii transforma totul in… mizerie!