joi, 22 iulie 2021

O realitate altfel

Astazi dimineata pe RRA m-a impresionat profund initiativa unor copii si a celor care se ocupa frumos de ei sa produca limonada din lamaie, apa, zahar oferind un pahar gratuit. Cine se racorea putea oferi bani sau lucruri celor loviti de soarta de viituri si in general de natura dezlantuita… De politicienii turbati de acum!!! Derbedeii dau Rosia Montana pe nimica, acei copii aduna jucarii si bunuri modeste celor de acolo si din toti apusenii ramasi cum viseaza emanatii, minoritarii majoritari idolii stapanilor lor... sa ne lase pe toti cum ne-au facut mamicile noastre, toate stirile arata ce bogati suntem ca se vede ca bancherii ofera date la stapani cam cum putem da fara limonada lor banii pentru care suntem acuma indatorati… Aurul tarii e departe, olimpiada incepe fara public, covitoasa dupa ce natura a facut curatenie la propriu lasand fara nimic mii de romani belicosi in esenta prin marii lor sefi inumani apare mai tare si mai cu vigoare…









Doamne ocroteste-i pe romani ! Frumoasa aceasta dimineata cu reportajul ei. Frumosi copii care mai au in jur in afara de filme si jocuri ucigatoare niste oameni cu suflet dar o sa vada astia ce patesc daca nu fac ce trabe!?


duminică, 18 iulie 2021

Din Revista Magazin

 



Prima poveste este demna de 1001 de nopti mai ales astazi in lumea in care traim, unde principii sunt incat sa nu omori o musca ci sa o menajezi si sa o induri cu stoicism dar in realitate e altceva. Am trait viata in comunitatea adevarata unde oricine cunostea pe oricine, era altfel. Minunat, poate grozaviile WWII faceau oamenii altfel decat azi... Insa analizand la rece cei doi posibil insusitori ai averii au avut de castigat onoarea, linistea sufleteasca si ceva bani cuveniti pe drept fara sa isi pateze mainile si sufletele!!! 

Monumentul mi-a marcat copilaria si adolescenta. La practica din liceu la IPILF Tulcea "escaladam" dealul pieptis si la venire si la plecare. Aveam o paine impletita in traista ca masa era asigurata! Este si cu o poveste hilara: intr-o iarna cand era un polei puternic acolo la mal de Dunare, un ofiter sarguincios a pus soldatii sa dea cu vana in gheata de au ciobit si calcarul de Babadag de ani buni apoi erau treptele ca la Verdun ca tot suntem francofoni. Din cate stiu grupul statuar initial a fost topit de bulgari in razboaiele balcanice care asa au avut munitie cu materialul clientului! 


miercuri, 14 iulie 2021

Din Parcul Circului

LOTUSUL EGIPTEAN



A fost o perioada cand, lucrand in apropierea Parcului Circului si fiind pauza de pranz obligatorie eram zilnic la “Lacul cu izvoare naturale”, pe marginea caruia cresc superbii lotusi egipteni si o perdea inalta de stuf.

Eu tin minte ca pe o placuta scria ca ar fi vorba de nuferi imperiali care erau numai in lacurile casei imperiale din Japonia parca, sute de ani fiind vazuti doar de cativa oameni privilegiati. Placuta s-a distrus ca orice e cu valoare stiintifica la noi. Datele culese de mine de pe internet acum sunt ca “acesti lotusi pe care ii puteti admira oricand in Parcul Circului, au fost numiti "suflarea vietii" in inscriptiile egiptene, acum cateva mii de ani. (Nu chiar oricand ci numai vara).

Pentru ca noaptea se inchid si coboara sub apa iar dimineata se inalta si infloresc din nou, lotusii au devenit un simbol viu al creatiei si soarelui, al renasterii. Folositi la festivitati si oferiti in dar ca semn de prietenie, lotusii erau considerati sacri, chiar Egiptul faraonic fiind asemanat cu o floare de lotus, tulpina fiind fluviul si floarea - delta.

De pe malul Nilului, lotusul egiptean a ajuns pana pe malul unui lac din Bucuresti unde sa il puteti admira dar nu foarte de aproape pentru ca lotusii egipteni pot avea efecte euforizante si chiar halucinogene.

Uite cata mitologie "pluteste" in acest parc, pe langa care poate ai trecut fara ca macar sa stii ca e acolo. Mie tocmai asta imi place la Parcul Circului, iluzia de locsor din natura, care a rasarit in mijlocul Bucurestiului ca sa ne minunam noi de asa o intamplare.”

Pentru mine a fost o durere cand am vazut zilele trecute lucratorii parcului distrugand plantele din ordin pe care nu il comentau, se vede pentru ca temperatura ridicata a apei ar putea distruge intreg lantul biologic al sistemului respectiv.

Ca si alte persoane am cerut o floare care trezea priviri invidioase pana am ajuns acasa unde a fost cea mai "imperiala" floare oferita vreodata de mine sotiei mele in peste 30 de ani de casnicie.

Intr-o dimineata am gasit tija franta, am taiat-o la locul franturii, cam la 15 cm. de floare si peste cateva minute aceasta s-a deschis. Galbenul anterelor pe fondul roz vernil al caliciului si corolei, o aroma datorata nectarului abundent a creat o impresie minunata. Ca orice minune pe lumea aceasta miracolul a durat putin, petalele si sepalele s-au palit, in scurt timp toata acea minune a naturii era cuprinsa de ireversibilul proces al mortii.

Este un moment  in care se face mare tam tam de Lacul Vacaresti. Eu cred ca important e sa admiram aceste minuni care nu sunt minuni, e natura inghesuita in colt de cretinul luptator fara scrupule care e omul modern ros de ambitii idioate si manat de galopul infernal al cirezii de consumatori din care face parte.

Sa ne gandim ca forta imensa a raului pe care il inglobeaza acum omenirea e imensa. Natura e si ea limitata si incet incet perturbata de la mersul ei firesc pote sa ne distruga, ar fi pacat nu de gloata inconstienta care in galopul ei infernal nici nu ar simti un cataclism ci de acei mii, sute de mii de oameni adevarati care in timp au jertfit totul, chiar viata pentru ca fiinta asta sa fie la un moment dat OM.

Natura, Dumnezeu sau soarta ceva trebuie sa opreasca aceasta sinucidere colectiva datorata zeului de carton de azi, zeul ban!

 

 

luni, 12 iulie 2021

Toate cupele merg la Roma

Dumnezeu nu culchete, imi zicea cineva de la Reghin ca zic maghiarii, pe atunci doar conlocuitori minoritari acuma conducatori ca asa e cu prostia care nu doare la inceput... Asa si aceasta maiestru aranjata CE cu finishul la unde trabe dar nu a fost sa hie!!! Macaronarii au facut o pita sau ce au facut-o lata si coapta... Poate nu au uitat ca si Cezarica al nostru biruitor candva a tocat la aia insularii care inca nu aveau sange de viking in vene. Asta e! Aurul ala bun al nostru e la ei ca sta mai bine! Ala lasat de romani, tot ei bata-i vina si austro ungari e pe duca de pe unde sta de mii de ani in planul de governare al minoritarilor majoritari?? E de Nobel ca literatura copiata dupa Aleksandr Isayevich Solzhenitsyn, statistica asta adusa la noi de amaratul de Cuza (cu morti adaugati zilnic ca nu au fost declarati cand au murit pre bune!!???). Oameni morti nu vite... poate altfel era altfel.... Era ieri parca la radio national o jeluire a chinurilor sobolanilor otraviti saracii si trecuti prin chinuri revoltatoare. Da e mai elegant si sic sa umble printre produse de panificatie si nu numai... Oare de aia au avut grija astia care au educat romania 30 de ani sa nu se mai faca carte... Si cum oare exact aia cu impozit 0 si minoritarii care ne conduc au asa mare drag de sobolani. Dar tarile astea educate de ce nu iau modelu’ romanesc. De ce nu forfotesc sobolanii prin bistrouri, Ritz, Venetia etc. Au astia atata dragoste ca ii invata sa inoate ca sa poata sireacii sa treaca de la palat la palat, de la doge la doge nu la doage ca inainte vreme la noi... Sau cine stie! Asa sa va ajute Dumnezeu pe toti fauratorii de ghini ca o sa hie paini... Oare? 

duminică, 11 iulie 2021

Cireasa de pe tort

 Ii lipsea acestui mare, foarte mare jucator de fotbal adevarat care este Messi ceva. Era trofeul continentului de pe care vine! Era sa zic planetei si nu era chiar aiurea!!! L-a luat acum in fata Braziliei cu ai lui vargati, parca aducand omagiul lor marelui infrant de viata asta cainoasa, Maradona. Bravo. Nu plange dupa Diego Arhentina, ai de unde si cu cine sa castigi si sa fii ce meriti!

Premiera

https://www.youtube.com/watch?v=fCw4tsoOz9U

Exista o formatie de muzica usoara care a creat o melodie “New Kids of the Block”. Gasesti filozofi in toate dar parca imaginea asta care m-a privit si pe mine ajuns dupa demolarea casei nu prea kid la bloc este atat de plastica si a luat-o inaintea globalistilor. Erau Baietii din Strada Pall eroii lui Mark Twain etc. dar blocul are ceva aparte. Primii pasi pe langa bloc, prieteniile unele bune altele rele atatea si atatea aspecte. Ei bine in timp unii pleaca, altii vin, nu exista o istorie a etajatei forme de convietuire. Se poate face o enciclopedie cu tema aceasta. Poate prin arhivele asociatilor raman marturii precum cele din istoria medievala ale celor care au trait, visat, iubit, procreat si murit in fiece apartament. Poate pana se dau la topit cu matrapazlacurile comitiilor si alesilor ca in toate firidele lumii mizerabile de acuma!!

Noi am avut o familie a carei drama ne-a marcat. Un baiat cuminte, respectuos, linistit a avut bani si drag de munte. Este ceva cam ca in Baltagul pe care atatia l-au avut cu succes sau insucces la Bac! A plecat baiatul pe munte, muntele ca o caracatita cu brate albe pufoase l-a imbratisat si l-a ascuns de sofistecariile salvatorilor, de disperatele utilizari de tehnica modernizata si l-a tintuit ca pe Nichifor Lipan pana a venit primavara, vara si l-a dezgolit de omat asa incat a putut fi reperat si inmormantat crestineste. E bine, e rau, daca o fi tot in genul denigratorilor de tara care aduna Nobeluri, Oscaruri si atatea «trofee» date de baietii destepti care stiu „valoarea” artei si non valoarea romanilor nu o sa fie bine decat pentru ei si stapanii lor. Asa sa le ajute Dumnezeu creatorilor la ce va sa apara pe ecrane. O data cu tine mai mor si mortii tai, tanarul educat, linistit care era la locul lui in blocul nostru si pe care pasiunea si soarta l-au extras tragic de acolo unde il stiam nu mai este demult. Indiferent ce vor obtine realizatorii nu conteaza, durerea celor care l-au iubit ramane aceeasi indifferent ce fac cu ea creatorii avizi de premii si covoare rosii. Dumnezeu sa il ierte si sa il odihneasca pe fostul nostru kid of the block care nu a mai apucat sa isi ia zborul in viata frumoasa sau anosta a celorlati de la noi din bloc sau din sutele, miile construite de generatii care stau azi si inghit atatea mizerii ale emanatilor, alesilor care incet dar sigur nu mai au nimic din ce ar trebui sa aiba adevaratii, curatii kids of the blocuri ale noastre !!

duminică, 4 iulie 2021

Tanase sempervirens


Imagine de pe internet: Visul lui Tanase
Sempervirens este folosit in botanica pentru a arata acea impresie lasata de buxus de exemplu ca e mereu in viata, adica verde. La noi prostia si prosteala imprimata de altii in gena populara ne fac in asa hal incat ceea ce un sarantoc dintr-o mahala facea hazul iuropei in mod genial sa ramana atat de actual!!!
Sa na traiesti Tanase ca prostia o facem noi sempervirens!
În ţara asta, ţara pâinii
Să aibă pâine până şi câinii
Guvernul nostru ne obligă
S-avem o zi de mămăligă
Lor ce le pasă cum e trăiul
Scumpiră trenul şi tramvaiul
Scumpiră tot, la cataramă
Până şi pâinea şi tutunul
Şi când înjuri pe şleau de mamă
Ei, cică, eu fac pe nebunul.
Teoria mea-i uşoară
Toată viaţa e o scară
Care, pe rând, ca şi la moară
Toţi o urcă şi-o coboară".

Poveste


Bunicul ia nepotul pe genunchi si ii povesteste ca atunci cand era el tanar invita cate o fata la cofetarie, cumparau cate o inghetata adevarata nu chimicata, o savurau cu drag si placere, gustul de fistic de exemplu nu are cum sa il arate nepotelului ca nu mai e prin mizeriile super ambalate ce le ofera azi din abundenta la preturi mari smecherii…

Cereau o citronada cu farame de lamaie in ea, rece ca gheata care sosea intr-o sonda, asa se numeau niste pahare inalte… Era un pai asa ii ziceau si sugeau pana la ultima picatura dulce dar reconfortanta!!

A fost odata o lume fara masini de spalat vasele, plecau cu cortul cu autobuzul, cu trenul, pe aproape de casele lor dragi pe aiurea si nu trebuia sa vina toate scursorile media si nesimtit platite de guvernanti sa ii baraie la cap sa adune gunoiul ca aveau educatie faceau scoala nu vedeau peste tot trantori cu banii purcoi care faceau orice pana la crima ca sa li hie lor ghini!!

Erau farfurioare, furculite, cutitase, lingurite de plasic ce le luai din ambalajul lor, le foloseai si le puneai unde se aduna gunoiul si resturile de la petreceri, mese campenesti, paharele tot de plastic foloseau cat foloseau si ajungeau tot la cos! Era civilizat, nu se tineau farfurii si tacamuri pana erau destule ca sa faca un plin de masina electrica de spalat vase. Oamenii erau oameni viata era viata traiul trai, mintea minte si placerea placere… Bunatatea era bunatate, familia familie si se facea ce trebuie nu ce scorneau niste minti de alesi emanati implantati… Asta e. Voi ati ales ce e azi, asa va trabe !

Ei au calatorit eu arhivez



 

Calvin Klein