miercuri, 1 septembrie 2021

Instinct primar

 


Instinct primar (titlu original în engleză: Basic Instinct) este un film thriller erotic american din 1992, regizat de Paul Verhoeven, după un scenariu de Joe Eszterhas, cu Sharon Stone, Michael Douglas, Jeanne Tripplehorn și George Dzundza în rolurile principale. Filmul are un caracter erotic și în același timp de groază, care amintește de stilul lui Alfred Hitchcock, filmul a contribuit la creștrea popularității lui Sharon Stone și la crearea ei ca idol al sexului.Fostul cântăreț de rock, Johnny Boz este găsit în locuința lui din San Francisco, mort și legat de pat. El a fost legat de pat cu un șal de mătase și după o orgie sexuală omorât în mod brutal cu un cuțit (pic à glace). Bănuiala anchetatorilor de poliție cade pe Catherine Tramell, o scriitoare bogată și frumoasă. Într-un roman al ei, a descris anterior o scenă asemănătoare, când un cântăreț de rock renumit este asasinat în același mod. Detectivul Nick Curran, este și el fascinat de frumusețea femeii distante, care este atrăgătoare pentru bărbați ca și pentru femei. Curran are o aventură cu Catherine și descoperă că ea a început un nou roman în care descrie uciderea unui detectiv de poliție. Între timp Curran descoperă că Catherine a avut în timpul colegiului o relație cu Beth, fosta lui prietenă o psihiatră și Catherine mai este bănuită că ar fi implicată în actul de sabotaj de la un iaht, în care familia ei ar fi murit. În ultima scenă Nick întoarce spatele pentru a da ocazia Catherinei de a căuta sub pat. Ea se oprește și ea aruncă în brațele lui Nick, atunci când obsearvă neîncrederea în ochii lui, iar spectatorii pot vedea cuțitul ascuns sub pat.

Sursa internet Wikipedia

Un film care in afara goanei dupa aurul ce pica realizatorilor cand dezvaluie viata imorala in toata splendoarea ei este dupa mine o sarada. Fiecare scena, fiecare moment, invaluirea demonicei fapturi daca e sau nu e, asta-i o alta problema, in alb imaculat, alb sub care zambilica innebuneste in mod original cateva personaje masculine platite de contribuabil sa rezolve crime nu sa priveasca zambilici! Scena care a facut cat o cinemateca de filme porno, imbinarea cu dragostea din vremea libertatii de a cunoaste a studentelor destepte si frumoase a vietii dar si a ce vor sa faca in viata ca sa traiasca in lux precum scriitoarea in cauza. Genetic vorbind eroul principal culege laurii actoricesti la a doua generatie; de la Ultimul tren din Gunn Hill al tatalui la aburitul politist pe care nurii si zapaceala lumii tuturor posibilitatilor nu il abat de la menirea sa de a afla criminalul!!! Il afla sau tocatorul de gheata e doar un final.

Sunt adunate mii pana acum milioane de filme si filmulete azi arta inseamna ceva ca in viata studentelor destepte care unele reusesc altele esueaza in a trai visul american. Cu ce pret, asta-i alta mancare de peste!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu