luni, 9 august 2021

Cod rosu de politichie, prostie, fudulie etc.

 



* POTÓP, potopuri, s. n. 1. (În Biblie) Revărsare uriașă de ape care a devastat Pământul și a înecat toate viețuitoarele în afară de cele aflate în Arca lui Noe; diluviu. 2. Ploaie torențială; revărsare de ape. 4 P. gener. Calamitate, dezastru, nenorocire. 3. P. anal. Cantitate imensă; număr mare de ființe sau de lucruri; mulțime, grămadă. – Din sl. potopŭ. sursa: DEX '09 (2009)

* PÂRJÓL, părjoluri, s. n. (Pop.) 1. Foc mare care se extinde rapid; incendiu violent și mistuitor.  Expr. A face pârjol = a nimici (prin foc); a face prăpăd, a prăpădi. A da pârjol = a da foc, a distruge (prin foc); a incendia. A plânge cu foc și pârjol = a plânge cu desperare. A se face foc și pârjol = a-și ieși din fire, a se înfuria foarte tare. 2. Căldură mare și înăbușitoare; arșiță, zăpușeală, zăduf. 3. Fig. Prăpăd, dezastru, calamitate, pustiire, urgie. – Din pârjoli (derivat regresiv). sursa: DEX '09 (2009)

Isi cer scuze baietii de baieti! Se mai intalnesc mai pre racoare sa mai dezbata, sa mai imparta bani grei pentru cine trabe! Mai semneaza tone de hartoage, mai delibereaza si mai trece ceva vreme pentru ei acolo la caldurica locurilor de la butoanele lumii. Asa sa ii ajute Dumnezeu. Ce nu a reusit Napoleon si Adolf ar reusi prostia si fodolia butonagiilor: sa invadeze (apa) Londra! Ard si se potopesc toate dar baietii nu isi iau jucariile sa se duca la ala rau care i-a adus si fixat ca rahatul pe izmene vorba marelui nostru Marin Preda, pe Pamant. Zice-se ca chiar in 2030 ar fi deadline-ul??!!! Cam rapid. Chiar ca si Rapidul nostru! Pacat de lumea asta, de copii astia, de oamenii care au lasat toate placerile vietii ca sa faca ceva pentru semeni! Care semeni: semeni vant culegi furtuna! Potop si Parjol ca asa e in tenis. Vorba lui Toma al nostru nu... ca baietii e pro alte pacaciuni aducatoare de PROFIT! Pacat!




 

 

  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu