vineri, 21 februarie 2020

Pregatiti pentru operatie



Leul nostru national ca moneda e virus, scade ca corona virusu’ la microscoape in valoare fata de banii bani. Normalitate! Ala care se lupta la sange cu marii si tarii lui pupati la Sibiu in Piata de acolo cu cativa amarati cu sau fara ochi albastri dar de ai lor oricum, care trabe, care ii mangaiau pe obraji trezind marilor veniti in ospetie sa scrie zece porunci pe genunchi, spaime ca sunt in tarile lor… Acolo e grav sa iasa in strada... Omul se zice roman, mai scoate capu’ din lupta care tine zile si nopti arbitrata de musiu Sarla si alti alesi si culesi si se bate in platosa ca face tot ce se poate pentru tara lui dar… E problema care tara ca are ceva cetatenii in afara de asta a prostilor… Si mai ales are ordine medalii etc. inalte de la altii, el da alora ai lui de astea romanesti ca asa e in tenis… sau in jungla cu maimuta care daca arunci in ea da cu banane, tot aurii sunt… Cand vine, e programat, sadeste si el un pom ce anticipatie fantastica romania este déjà in pom din grija guvernului LUI, cu care pe la case de protocol cand aia nu dau ordonante hotite ca Ali Baba in ceas de noapte talhareste, se vede ca sa le dea directive. Ca asa e in democratie toate puterile sub unu, fiecare impotriva fraierilor care ii platesc. Si platesc rau de tot ca cu 5000% voturi ale romanilor au ajuns ca amaratii astia sa ii plateasca pardon platim! La noi se aleg marii demnitari in fonctii inalte de mari justitiari musai daca nu sunt normali adica musai daca scrie la dosarul trimis la aprobare de cine trabe ca nu corespund conform CSM etc. Normalitate! Gata pacientul e pregatit de operatie. Viitor de aur ca e prin strainataturi al lui, are. Pardon, pe bune vorbind nu prea are!
A fost o carte ecranizata care a facut valva cand nu era musai sa citesti si sa vezi monstri si de astea... S-a numit PACIENTUL ENGLEZ. Pe vremea monstrilor am ajuns si noi, dar parca in carte si film era altaceva...


miercuri, 19 februarie 2020

To be or not to be


Alesii de 2000% din romani s-au luptat la sange cu sefu' lor din frunce pentru vanzarea cat mai cum trabe altora a romanilor! Dupa forcepsatul brexit cand eram asigurati ca cine trabe sa se ocupe prin Constitutie de politichia externa este sigur ca romanii vor fi the best dupa acesta am inteles ca apar oficial conditiile logice si in interesul national al marelui imperiu fata de cine to be or not to be in God save the Queen land! Imi amintesc de rotofeiul ex ambasador al lor oripilat de orice facea romania ca sa isi apere interesele, cum era in strada cu lanternele si penalii antipenali. Si acuma asa cum e normal pentru o natie puternica se face curatenie. Cu bani putini s-a castigat mult si la ei si acuma by by la voi acasa aici ramane cine is usefull, cunoaste ingleza si etc. etc. Cum ramane cu lupta la sange? pai romania mai are sange. Mai are aur plecat aiurea, mai poate fi infingimentata, Ong-izata parata unde trabe, furata. Brava natiune, asa sa le Ajute Dumnezeu la luptatorii pana la sangele romanilor. Vezi reforma pentru cine trabe a sanatatii. Nu a inglesilor, a noastra a romanilor!





Propusi la taiat


Daca are Crucea Sfantului Andrei pe coaja poate fi taiat si in buricul Bucurestiului! Oricum de infingementuri nu scapati penalilor. 200% ati votat-o. Aici sunt alocatiile si pensiile dumneavoastra! Cu cruce fosforescenta!

marți, 11 februarie 2020

Gloabalizarea stupid people


(adica a noastra)
In Romania normala (a cui trabe unde trabe ca sa ne negocieze la taraba de criza), iarna naturii bulling-ate de politicienii care acum toaca bani sa o impace, sa o repare cu lacrimi de crocodili… adica banii nostri… tine ca in povesti cu balauri si zmei scrasnitori din falcile lor diabolice cand anul era de trei zile! Cand cei la putere voteaza cu nu programul si guvernantii „lui” asa de buni ca sunt repusi la butoane de sefu si sefu papusa lu’ sefu dupa ce parlamentul pe care ei il ignora ca pe vremea tiraniei i-a demis!! Caragiale erai mic copil baiete de aia studiaza acuma copii pe Esca (ca face bani din jurnalism, trai nineaca ca e scutita acuma de sefu’ si de impozit tot pe banii nostri) !!!







Soare under cover

in Crangasi surprins de Doina fotografiaza












luni, 10 februarie 2020

112 nu mai suntem noi!



Birocratii serbeaza cu cheltuielile corespunzatoare (gen praf si pulbere), cu ONG-urile asociatiile de bolnavi mai mult sau mai putin cronici etc. si toata nebunia mediatica banofaga aferente ziua 112! Pana la nebunia asta cu urlatoare sirene si girofaruri cu helicoptere si nebunie media, unde erau romani erau SPITALE, POLICLINICI DISPENSARE, MEDICI in comunitatile lor. Tin minte cu cat respect era salutat pe strada sau la locul de munca un medic. Poate un pic mai multa condescendenta ca un inginer, profesor sau militian. Erau evident si diferentieri. Multi in varsta aveau un Fiat 1800, haine mai scumpe, familii inchegate, case elegante. Erai plin de incredere cand intrai in cabinet sau sala de operatii. Doctorul era o persoana cu prestanta si nu am auzit in familia mea sau la altii tot felul de calificative de azi : ciubucar, prost, vicios. Era comunitatea care era langa el cu ochii pe el. Nu era nevoie decat de scoala vietii pentru ca domnul doctor sa afle ca sanatatea nu o dai pe mana unui terchea berchea. Era poate si casta care lucra asupra celor care cu atata truda ajungeau in elta ei! Erau modele de urmat ca in armata, erau organizatia de partid, cea de sindicat etc. Te durea ceva, pateai ceva ajungeai la policlinica, la spital, era o fise cu toate belele avute de tine de cand te-ai nascut, daca era de competenta lui aflat acolo la prag de delta a Dunarii te trata, daca era ceva deosebit cu salvarea fara tehnologie postumana vlaguitoare de tara manuita de bieti paramedici erai transferat la marile spitale. Nu erau atatea boli aduse de globalizarea turbata si provocata de politicieni fara scrupule... la multi ani 112 dar nu mai suntem NOI!

duminică, 9 februarie 2020

Geopolitica pentru necuvantatoare


America




Helvetia


Lumea a III a

" In aceasta masina (tara) nu mai e nimic de furat. Au furat altii inaintea voastra!

Poza nu mai e valabila deoarece s-au luat betonul si bordurile si noii veniti la putere au pus pe repede inainte BORDURI noi si un strat subrire de asfalt!

miercuri, 5 februarie 2020

Mortiunea de azi

Ludovic al II lea 

250% din romani il doresc repus de cel mai tare din parcare in fonctie; pentru nimicnicia lor e ori la bar ori la spital cu tara, care ca nu e a lor... dar cum vor stapanii conteaza cat alesul boxeaza in Romania lui NORMALA!!!  ALEGERI, Alegeri, alegeri... ce conteaza ca tara se arde la toate tepele posibile, pierde acum furata si violata de toti smecherii lumii ei nu vor altaceva decat alegeri antipenale anticipate sa iasa musai cine trabe. Cine trabe, adica Ludovic I de Romania, a aratat ce ii poate pielea si abureala alaturi de haita de acoliti vezi finantistu' dar asa cum a spus deja ce conteaza parlamentul el vine iar la butoane cu un bat nou in spate, la nume nu altundeva Doamne fereste ca dupa aia asta ne trebuie infingementuri de nu mai visam la aurul nostru de prin strainataturi..., vai noua vai noua, vai noua urlam ca in tragediile grecilor antici... E, da' grecii au avut Calu' Troian noi avem tepele de la Traian... 








Vine iarna-n vijelie, noi si mai in saracie, baietii antipenali in trei luni si restul zile ne-au vandut ca pe pastile. Nebunii de tinichea ne-au facut harcea parcea !!!
Macar geru’ sa distruga o pica raul. Acuma hopamitica, ametitul se ridica iar si iar ne imbarliga cu tupeu de sapaliga. 
Doamne Ocroteste-i pe romani !

luni, 3 februarie 2020

2 Februarie Intampinarea Domnului


După Naşterea Domnului Iisus Hristos, trecând patruzeci de zile şi împlinindu-se vremea curăţiei celei legiuite, Preacurata şi Preabinecuvântata Fecioară Maică plecând din Betleem cu Sfântul Iosif, logodnicul, şi venind la Ierusalim, în Biserica lui Dumnezeu, purtând pe Hristos Pruncul cel de patruzeci de zile, au mers să împlinească Legea Domnului şi să se curăţească după naştere, prin aducerea jertfei celei cuviincioase lui Dumnezeu şi prin rugăciunea preotului.


Sursa textului si imaginii internet

duminică, 2 februarie 2020

Ziua hursului


Azi in credinta populara atee este ziua cand se considera ca ursii se trezesc din hibernare (care de foame fiindca padurarii le mananca hrana bugetata inainte) e cam lipsa in tabieturile lui, iesea de la barlogul personal si daca isi vedea umbra era de bine, venea primavara repede dar acuma dupa ce sa mai vina ca nu prea mai exista iarna nici pre ulita nici aiurea... dupa ce sa mai vina. Incet dar sigur in afara de MILIOANELE DE MASINI SI MILOANELE DE TELEFOANE SMARTFOANE SAU CE MAI SUNT CU ANTENELE LOR UCIGASE DE PRE BLOCURI RANJIND IN SOARE SAU PLOAIE, incepem sa nu mai fim oameni, ursii devin oraseni propusi la ucis de hraparetii vanatori parca coborati din Alba ca Zapada, vai iar iarna... viata devine un amalgam de virtual care rupe pre toti de realitaturi, etc… etc...



sâmbătă, 1 februarie 2020

O data ca niciodata



02 02 2020

De cand ma stiu viata mi-a fost ceva plin de multe. La Babadag cand veneam spre Azilul de acolo cu un batran preot pe viscol pentru impartasania bunicii mele in noiembrie 1983 am avut prima data o retrospectiva a ce am trait pana atunci sesizand cu mintea mea zguduita de ce se intampla si trupul umblat mult mai mult decat al altora prin tara cu naveta, armata, facultatea etc. am avut deci revelatia, prima data in viata ca independent de noi, totul e schimbator. Si ireversibil! Reperul era bunica mea o femeie care a insemnat mult pentru mine, vazuta de mine de la putin peste 50 de ani si care in anii de cand eram prezent pe lume a fost atat de schimbata de demolarea casei, de viata la bloc in schimbul vietii in curte si casa, casa ei, cu incalzire cu lemne si spatiu pentru toate. Cu trei copii pierduti, cu viata care si-a cerut vama, fizic lasand-o in pace dar cu mintea nu. Batranul acela care fara sa fie o problema s-a imbracat si a venit cu mine o bucata buna de drum, aura aceea a lui data de odajdii si obiectele specifice intrand in sufletele tuturor, eu, personal medical, bolnave din salon… care parca a sfintit incaperea... Lumina becurilor parca nu mai era, era ceva nedefinit, fantastic, supraomenesc! Au trecut de atunci atatea peste ce e in jurul meu, atatea peste mine…
Multi zic mai ales in chinurile scolarizarii la ce ne trebuie matematica…
S-au creat temple, arme sofisticate, scenarii urate, atatea si atatea. Parca totusi cand calenarul in mod normal insira cifre aiurea, expunand de fapt scurgerea timpului aceasta succesiune de azi: nul, par, nul nu te poate lasa nesimtitor. Lumea parca a sarit déjà peste parleaz... Nu a mai fost niciodata atata ura, incrancenare, turbare, nesimtire, crima, sadism, cu sclipici dezgustator de mila de mediu inconjurator, caini, pisici etc! Au fost de la antici dead line-uri pentru tot si toate... oare cu toata tehnicaria asta supradezvoltata ce ne-o mai paste... Ce ne aduce deci oare alternanta asta de zero si doi de astazi.. Vom vedea, noua romanilor cu raul si alienarea ce sunt in viata noastra de azi nu cred ca ne e a buna!!!