luni, 31 decembrie 2018

Punct si de la capat!



Imi este greu sa ma globalizez. Nu pot intelege aceste concerte unde smecherii care iau banu de la primarii stau la caldurica aerotermelor se bataie ceva vreme si agita fanii extaziati nu cred doar de arta lor postumana in vuietul infernal amplificat de spatiile dintre blocurile comuniste cu cerul si pamantul instelate de toate facaturile pirotehniei prohibite si semiprohibite si... gata. Ei cu banu' astia cu golanu ca daca au progenituri ce sa vada amaratii: zloata sau namol, bataiala la microfon, ragete, sexeala si nimic de bon ton. Pentru mine a fost minunat ca a ramas o oaza la TVR 2 unde au reluat chiar si genialele aventuri ale lui Amza Pellea / Nea Marin cu Veta si Suca pe la cabane unde si prin 1977 un zaibar carat la damigeana rezolva problemele cu „nu mai avem” iar sarmalele scapate din telescaun prin zapada ramaneau ultima solutie pentru foamea dintre ani. Pana la urma tot la Bailesti, la intoarcerea din lumea dezlantuita de atunci nu de acuma in tranzitie! era adevarata atmosfera omeneasca de An Nou. Unde esti tu Amza, unde sunt colegii tai! Ati mai pus la butoniera o garoafa care simbolozeaza inca un an fara voi. Hotomanilor, ati plecat cu damigeana si cratitoaiele pline full de talent si ne-ati lasat la mana bataitorilor aerotermati si infernalizati de zbierete... Asta e! La multi ani!



duminică, 30 decembrie 2018

La Multi Ani 2019


La Multi Ani 2019!
Cu sanitate, ca e buna ca si toate
Ce trebuie la om sa-noate,
In viata asta schimbatoare
Ca o femeie ce-i fermecatoare.
Sa aveti o masa plina
Si in suflete lumina!
Ala Micu ce-o sa vina
Sa v-aduca viata lina!
Fara rele si belele
Fara ura si margele
De-alea false, otravite,
Ogoarele sa aiba vite,
Fara porci bolnavi,
Cu oamenii toti bravi.
Capii lumii sa munceasca
Pentru bine, nu cloceasca
Furaciune
Si minciune !
Sa pogoare peste lume
Bunastare, nu la culme
Dar la toti sa se adune
Linistea ca o minune!

Bucuresti 31.12.2018



Iernile mele





luni, 24 decembrie 2018

Republica


Nava amiral a romanilor pe Dunare. Pe internet lipseste istoria ei de pe la 1960 pana in 1992! Compensatie de razboi dupa WWI, am vizitat-o in liceu cand eram pregatiti la pregatire premilitara pentru marina! Barcile de salvare aveau garantie 100 de ani pentru produsele alimentare continute!

Craciun 2018


Dupa revederile de la liceu si facultate incep sa am viziunea tuturor celor care au vizualizat si consemnat aceasta legat de simbolica mea imagine stand intr-un cerc (ceva ca Masa Tacerii a lui Brancusi) pipaind si privind fiecare ce generatie de unealta de comunicare are; poate prin acest FB suntem mai aproape decat daca am fi chiar alaturi undeva. Mai ales acum cand nu avem voie aia, nu putem ailalta etc... Concluzia nu material ci spiritual suntem mai usor de unit cand avem amintiri frumoase impreuna! Cum trece vremea!
















duminică, 23 decembrie 2018

Taina Craciunului?






Un mare apostol al economiei de piata acuza regimul trecut ca intretinea un sistem economic artificial.
Adica aia din Brasov faceau tractoare si camioane proaste cu care taranii si muncitorii romani prosti cultivau pamantul si carau ce au produs ei cu manuta si mintea lor! Acuma pamantul il cultiva altii, la ei in Turcia, Olanda etc., baga ce vor ei in roadele lor ca spaguiesc pe Meci si gasca lui de chimisti si dietologi... Pentru urmasii la aia din Brasov si pentru urmasii taranilor prosti daca mai sunt in tara si nu sterg funduri de fosti capitalisti… supermarketul ofera minuni de produse, bani sa ai ca nu mai e nici o lege de care sa ai teama cum de ii ai in cont daca esti de-al casei, nu gresesc al clasei de emanati si imbuibati...
Cam asta e in mare situatia...
Tara mai e, pe alocuri in cateva locuri neatinsa de teoriile marilor apostoli vanduti… Din bruma ce o aveau sau o au de mii de ani, taranii fac pregatiri pentru Craciun. Sunt aia care vin cu straie curate cand le imbraca si stau in jurul manastirilor in care emanatii cu gastile lor de hoti asculta la slujbe. Ei, amaratii le asculta la megafon... Incarcati de „duhul” primit nemernicii au si mai multa nemernicie ca aia dinainte nu se pune, au fost in biserica...
Culmea e ca de cele mai multe ori gospodinele si gospodarii ramasi de milenii aceiasi, neatinsi de cel rau nu se ating de bunatati pana se intorc de la biserica in ziua de Craciun.
Acuma emanatii, hotii, si ateii cu bani fac Craciunul lor in locuri exotice cu craciunite sexy… si alte delicii scumpe...
Altii se duc la gospodine si gospodari „intreprinzatori” care le dau pe bani grei bucatele si farmecul Craciunului de-a gata.
Nu amaratilor sufletul vostru nemernic nu simte ce simt gospodarii si gospodinele cu frica de Dumnezeu care asteapta in seara de ajun, flamanzi, copii saraci, sa le colinde...
Ca progeniturile la aia bogati urla ca nu au primit Ferrariul rosu ci albastru ca „nu a putut proasta aia, Taty, sa mai gaseasca la firma cum vrea muschiul nostru ca acuma e cerere mare…”
In ploaie, ca zapezile erau cand lumea era umana nu acuma cand e postumana… copii amarati isi impart banutii, covrigii, nucile, merele ecologice, ca sunt de la mama lor natura si pleaca fericiti in casa lor amarata unde parintii, unii poate beau din alocatia lor si se uita la programele tv cu manele si telenoveluri sau porcarii cu maimutoi in rosu inconjurati de vip-uri sexi…
A trecut al 24 lea Craciun, cand oare vor primi premiul Nobel pentru economie cosea, blanculescu, daianu si atatia mancatori de rahat de la televiziuni care iata ca au un sfert de secol de dieta si nu au probleme de sanatate, din contra rahatul si banii le aduc imense succesuri…
Da Doamne sa mai apucam un Craciun cu toti romanii muncind in tara lor care sa redevina frumoasa, fara turisti plini de bani ci cu cetatenii ei traind fara grija urmatorului Craciun...

Lumea chiciurei




joi, 20 decembrie 2018

Monumentul din Tulcea








Modelul nipon






De 25 de ani ne-au adus emanatii tot felul de obiceiuri dracesti si paguboase...
Nicaieri nu e perfect, imi povestea fiul unui diplomat ca prin ani 60 la mesele traditionale proprietarii de pensiuni cu multe crizanteme sau flori de cires daca o fi ca la noi in Japonia, aduceau vase mici cu apa fierbinte pentru spalarea mainilor, unii suflau ce suflau in ele si le dadeau pe gat...
Alteori veneau gazdoaiele cu cate o maimutica frumoasa foc si omul, ca romanul, se gandea cum sa treaca granita la noi cu asa minunatie... Venea apoi un tip cu un satar de asomat, nu ca nu era UE sa impuna aparate de rahat chipurile de eliminat stresul sacrificatilor, venea nea harachiri ala si harst despica teasta maimuticii si imbia pe oaspete la o mare delicatese nevazuta de milioanele de mancatori de peste si orez azi si invers maine care chiar si asa traiesc majoritatea peste 100 de ani.... in curatenie si ordine desavarsite...
Abia dupa 25 de ani de mocirla mai scriu unii pe internet cam cum e la aia de traiesc mult, nu prea bine ca natura se supara pe cei care se cred Dumnezeu...Sursa internet:
"Vă prezentăm câteva aspecte mai puţin ştiute, ale unui popor care se remarcă printr-o cultură foarte diferită de cea vestică.
1. Ştiaţi că în Japonia copiii fac curat în şcoli în fiecare zi, timp de un sfert de oră, alături de profesori, ceea ce a condus la apariţia unei generaţii caracterizată de modestie şi pasionată de curăţenie? Igiena şi dorinţa lor de a menţine curăţenia, reprezintă o parte a eticii japoneze.
2. Ştiaţi că un angajat japonez din domeniul igienei este numit "inginer de sănătate" şi poate avea un salariu cuprins între 5.000 şi 8.000 de dolari pe lună, iar un om de serviciu este supus unor teste scrise şi orale?
3. Ştiaţi că Japonia nu are resurse naturale şi este expusă la mii de cutremure pe an, dar toate acestea nu au împiedicat-o să devină una dintre cele mai dezvoltate ţări din lume?
4. Ştiaţi că, în doar 10 ani, oraşul Hiroshima a revenit la ceea ce a fost, din punct de vedere economic, înainte de căderea bombei atomice?
5. Ştiaţi că rata de alfabetizare a Japoniei se apropie de 100%?
6. Ştiaţi că în Japonia, elevii de la clasa întâi până la clasa a şasea trebuie să înveţe etica în relaţiile cu ceilalţi oameni?
7. Ştiaţi că japonezii, deşi sunt unii dintre cei mai bogaţi oameni din lume, nu au servitori? Părinţii sunt responsabili pentru casă şi copii.
8. Ştiaţi că nu există nicio examinare de la clasa întâi până la clasa a treia, pentru că, în opinia japonezilor, scopul educaţiei este de a insufla concepte şi formarea caracterului, nu doar de examinare şi îndoctrinare.
9. Ştiaţi că, dacă te duci la un restaurant de tip bufet suedez în Japonia, veţi observa că oamenii mănâncă doar cât au nevoie, fără a lăsa resturi în urma? Ei nu risipesc mâncarea.
10. Ştiaţi că durata de întârziere a trenurilor din Japonia este de câteva secunde pe an? Ei apreciază valoarea timpului şi sunt foarte punctuali.
11. Ştiaţi că elevi au la dispoziţie o jumătate de oră pentru a servi masa, astfel încât să li se asigure o digestie corectă. Când cei responsabili au fost întrebaţi despre această problemă, au răspuns: aceşti elevi sunt viitorul Japoniei.
12. Ştiaţi că în Japonia sunt peste 50.000 de oameni care au peste 100 de ani?
13. Ştiaţi că în Japonia au loc aproximativ 2 crime comise cu arme de foc pe an?
14. Ştiaţi că în Japonia este acceptabil să adormi la serviciu pentru că se consideră că somnul este determinat de munca grea?
15. Ştiaţi că trenurile sunt atât de aglomerate încât a fost angajat personal care se ocupă cu împingerea pasagerilor în interiorul acestora?"


sâmbătă, 15 decembrie 2018

15 decemvrie 2018



Ninge iar la Bucuresti

Ninge iar in Bucuresti!
Fulgi mari, atat de firesti,
Cad valsand pe pamant.
Totul deodata s-a acoperit
De un strat curat, neintinat…
Oamenii din nou s-au bucurat
Tot raul din jur o clipa l-au uitat.
Saraci cu bogati in spirit s-au reunit
In admiratia pentru visul alb trait.
Crime, furtisaguri minciuni, un bandit
Au iar noroc, s-au albit!
Nu e nimic mai minunat
Decat sa sa fii primul care calci pe omat.
Primul care trece prin tunel de zapada
De pe copaci si cladiri…
Sa ne bucuram de atata alb
De clipa asta…
Zapada se va topi si iar
Vom vedea toata mizeria de dedesupt
Si iar vom trai in lumea plina de noroi si clisa
Vom reveni in abis,
Sa ne bucuram acum de o clipa de vis!

Bucuresti 12 ianuarie 2013

luni, 10 decembrie 2018

Politia e ca noi


Astazi la KM 0 al Bucurestilor zgribuliti undeva lateral de intersectie dar in ea erau doi tineri trasi ca prin inel e drept cu haine de politisti pe ei, un el si o ea cu niste fulare negre trase pana peste nas de nu li se vedeau decat ochii. E drept cu toate ca erau in jur de 0 grade Celsius tinerii cauta sa nu inghita noxele. Dar asa din intamplare mi-am amintit de vajnicii colonialisti cu caciulile alea monstruoase care nici nu clipesc pana si cand Mr. Bean se da la ei ! Am in minte leul cu laba ridicata spre memorialul de la Waterloo. Din pacate toate institutiile cu oamenii lor sunt ca tara in a caror slujba sunt! La asa presedinte, parlament cu surle si trambite asa de toate asa sunt si poitistii un el si o ea !



vineri, 7 decembrie 2018

miercuri, 5 decembrie 2018

Lumea voluntarilor


Azi e ziua lui. Cand alora rai le-a picat fisa ca pot sta trai nineaca si ei sa huzureasca, sa vanatoreasca, sa aiba femeia oricarui amarat fiindca sunt tari si mari si inca in prima noapte la casatorie, ei au inventat sclavia, serbia, iobagia (ca era si un banc cu Bula pe chestia asta), si alte scorneli prin care sa beneficieze de prostime moca. Au venit vremi cand au carat cu corabiile sute de mii de amarati schimband culoarea populatiilor pe continentul american mai ales. Si azi cu toata supercivilizatia, sub ochii blanzi ai celor care ar trebui sa ii combata unii sclavagesc femei, copii si amarati cu cerseala, sexeala si altele si altele. Cocoanele bogate ca sa mai schimbe decorul faceau tot felul de danii si munci cum era si ingrijirea ranitilor amarati de pe fronturi create de smecheri din diferite motive tot de ei scornite. Acu’ mintile sfredelitoare ale smecherilor au clocit voluntariatu’. Tu mori de foame dar ai inima de aur. Vii pe degeaba si faci ceva si apoi te scriem pe site-uri, te aratam cat esti de inimos si noi cu fructul muncii tale, tu cu nimica. Poate gresesc dar una e sa fiu bogatan sau bogatasa si sa las fitele sa spal bolnavii prin spitale si alta e sa fraieresc cu ONG-uri si alte facatorii nefacute copii si tineri amarati care sa faca de toate doar ca sa fie voluntari. Cate destine au fost frante de voluntariatul militar nu mai discutam. A mai trecut o zi mareata, baietii scotocesc in birouri sa vada maine ce facatura mai serbeaza cu fast si scliviseala. Asta e cam ca cu brandul, umbla amaratii ca sa primeasca denumire de origine de la birocrati imbufnati. Pai nene daca tot dati bani la birocrati dati sa descopere falsurile, chimicalele nu ca sa scrie ca scrumbia de Dunare e de Dunare si carnatii de Plescoi ai Elenei de Romania care toaca banii storsi de la prostii care munceau 12 luni pe banii cuveniti pe 9 luni tot un fel de voluntariat era nu e asa !? Si astia daca nu erau brandul blondinei tot de Plescoi ar fi sa fie !

marți, 4 decembrie 2018

Lumea mediului serial


1) Hai sa iti arat Parisu’ iarna

Vin azi baietii de baieti alesi sau culesi de ai lor de peste tot iar la Paris (de ce nu in Siria, in Liban, Afganistan, Iraq, Mali) sau in alte iaduri de pe Pamant facute de manuta omului nu de calamitatile naturale?
Baietii vin la Paris stau cat stau, castiga si baietii care trebuie si de pe Sena ceva marafeti pe servicii, toata lumea isi da cu cenusa in cap, promite, cerseste, jeleste dar cred gaseste timp sa admire minunile capitalei lumii…
Se incheie hartoage care se aseaza peste alte hartoage, avioane poluante duc inapoi pe mahari inapoi la ei acasa si asa s-a mai bifat o mare incercare de a opri moartea planetei fosta albastra.
Asa sa ii ajute Dumnezeu! vorba politicianului roman curat ca un crin regal si doritor de marafeti pentru crearea cadrului propice unei lumi curate, nepatate ca constiinta lui.
Pacat ca in Siria, Liban, Afganistan, Iraq, Mali rachetele vor continua sa zboare pe cerul albastru, vor mai muri mii de oameni dar nu numai acolo, si totul va fi poate mai rau ca inainte, dar crema lumii s-a jertfit acolo pe malurile Senei sa curete lumea… e vina ei nenorocita ca nu se lasa curatata…

2)Tot pi loc pi loc

Undeva in Polonia acuma, tot cu P incepe ca si minunatul Paris, se aduna baieti de baieti din 200 de tari, unii cu teschereaua altii cu mana intinsa sa mai delibereze inca niste zile ce o sa faca ca sa hie ghini… cu natura bat-o vina… ea e pricina… Adica daca pana acuma vacile basiste erau di vina acuma ce o mai hi di vina ! Doamne fereste NU masinile care intrec furnicile ca densitate pe metru patrat azi in Romania si in lume!! Alti bani alta distractie in prag de sarbatori crestine. Bafta baieti, Polonia nu-i Parisul dar sa stai pe banii mediului doua saptamani nu e de colea. Nu vorbesc de aia cu teschereau din 200 de tari or fi si din astia care le prieste mocangeala. Milioane de pagini, tot felul de rezolutii cu care bastanii oricum nu mai fac ce faceau bastanii acum ceva zeci de ani, azi daca au pus mana pe hartoage toti delegatii e pericoloso de infectii. Ardeti benzinurile, umpleti de pet-uri Himalaia si toate monumentele naturii dar atentie pana sa prindeti racheta de Marte sau unde va sa va duca la mai bine, natura zgandarita e ca uriasul din poveste, te pocneste ! Succesuri la petrecere baieti si fete cucuiete…

luni, 3 decembrie 2018

Lumea chirurgilor


Am auzit la radio ca azi sunt niste ani buni de la primul transplant de inima din lume facut undeva in Africa de Sud de doctorul Chrisiaan Barnard. Eu am cunoscut la noi in liceu un baiat poreclit de noi Cheptaun care fusese operat de marele chirurg si echipa lui la Galati cand medicul a venit si a facut mai multe operatii imposibile atunci pe la noi. Asta operatu' fuma ca un turc si noi liceenii abonati (in WC ca altundeva pe afara insemna chiul) ai raului narav il scuturam mereu, ii stingeam tigara etc. Nu din rautate. Pana la operatie parintii il purtau pe brate, era pipernicit si in loc sa multumeasca Domnului pentru marea oportunitate de a fi cat de cat normal tragea la tiutun de nu era pauza fara el la fumoarul ilegal improvizat. Noi eram oamenii viitorului in calitate de clienti ai diferitilor doctori experti in boale date de urat mirositorul vitiu... Am inteles mai apoi ca meseriasul sudafrican nu a venit degeaba ii costase pe parintii coliceanului nostru o casa mostenita sau asa ceva. Am vazut un documentar acum in era libertatii fara limite… Era si imaginea cam proasta dar omul nu emana acea forta, energie pe care si pe aici chiar, chirurgii cautati ca sunt adevarati, o emana… Si cum avea si el pretinii lui circula chiar pe vremea ailalta pana si la noi o vorba cum ca nelipsit cu el si fratiorul lui in sala de operatie era un negru atletic, cu alura de chirurg dar negru ca abanosul. Gurile alea care il iubeau tare pe Christiaan ziceau ca era un de ala Wodoo care scotea inimile si le inlocuia cu mana goala… Era aparthaid la ei si chirurgia si invatatura erau interzise celor de culoare... M-a scarbit asemenea lucru, eu cred ca mizeriile astea de sub pres, poate chiar adevarate, strica ceva din sufletul tau, te intineaza pe tine. Iti creezi o imagine, un erou, un idol si deodata part vine izul scarbos al mintilor lase de oameni bolnavi de prostie si neputinta care in loc sa faca altceva, sa performeze in ceva murdaresc ca aia cu grafitty ce e maret, curat si realizat cu multa munca si har !

sâmbătă, 1 decembrie 2018

Lumea centenarului


A drege busuiocu’ zicea poporul asta pe vremea cand era popor nu coada de topor. La noi poporu’ e una si statu adica aia care stau pe bani multi unde zic regulile aduse de aiurea sunt alta… Rar aia cu statu’ au facut ceva bun pentru popor. Cu minciuni si scliviseli au fost repede gatati si de multe ori sangele lor a patat obrazul poporului ca poporu e stapan in tara lui nu e asa. Cameleonii nu se vad au culoarea si limba poporului nostru.
Ieri parca natura a dat fiecaruia ce merita, poporului arme ucigase pe post de vedete starlete, cameleonilor un fel de postament ca la coruri, cu spatele la cruce ca ortodoxia nu mai e trandy. Inaintasii lor emanati umpleau manastirile la hramuri si SPP-istii bata-i vina ii tineau la sute de metri pe cameleonii care se lafaiau in strane acolo aproape de altar de aia din popor veniti cu picioarele, cu caii cu boii, cam ca boii... Au plecat cu averi ca averestii mlitari si tivili care au facut pe napoleonii cu poporul in izmene si bate scaldat in sange si tifos. Azi altii stau cameleoneste cu gatul tapan si poporul sta la mama naibii ca asta e democratia fiecare cu ai lui… Asa sa ii ajute Dumnezeu! Poporul mai are niste sportive care intr-un Paris ca pe vremea Comunei sangeroase, spre seara au aratat de la Paris taman unde jandarii nu stau dardaind de frica judecatilor de apoi, ca a fi romance e maret cand pui suflet si har. Si cu toate mizeriile cameleonilor ce au fost, sunt si stau cu coltii fomisti sa sara la jugulara bietului popor ca mai are bogatii au umplut de romanism inima romanilor. Hambalistele vorbesc. Frumos prinos adus Romaniei care era undeva sus si in sportul lor pe vremurile alea bune dar rele in gurile spurcate ale cameleonilor care stiu ei ce va sa vina. Asta e. A trecut si Centenaru’ exact ca cameleonu cu culori asa cum le-a dictat cameleonilor interesu’…si cei ce poarta fesu in lumea asta cameleonita.