vineri, 26 mai 2023

Bookfest 2023

 


Bookfest 2023

Timpul este cel mai necrutator judecator! Ca si in viata, minciuna, perfidia, ura ies ca mizeriile poluarii la suprafata apei curate! Din 1978 sunt prezent de cateva ori pe an la actualul Romexpo, pe cine l-o fi fatat mamicuta lui cu ditamai complexu’ ca acuma e privata…Scrie mare si tare... Chiar privata in intelesul de alta data. O caricatura dizgratioasa a ce a fost este ce e acum dedicat cartilor… la Rao e plin de indieni in loc de romaniii de alta data si nu poti afla nimic fiindca nu stiu ce si cum sa iti zica… Nici un Folett nou! Un Smith doar necumparat… Doinei de la fostul ditamai Humanitas ceva, fara benere cu Djuvara, Manolescu et co… Cativa copii cu cativa profesori cred, cateva tinere la standuri precum eu in 1992 la cel al Editurii Ceres… lansari de carte cam cu cioc mic, o cocoana fasneata cerea unui ins rotofei ceva, vazand ca sunt ca din alta lume ratacit pe la standul cu omul, devine mieroasa imi arat pertsonajul ca pe ceva inestimabil, spunand ca domnul este x, doriti un autograf, maxim de sarm, feminitate si interes dar eu eram cu mintea in trecut, vazand cu mintea si ochii mei necrutatorul judecator ce este timpul, mai mult decat ce am invatat cand se invata fizica in scoala cu profesori la locul lor nu batjocoriti de interese geopolitice si altele ale aluia cu Coada Copite si Coarne, vai dar incep cu C nu cu D. Luai-ar pe toti creatorii rahatului de astazi. Sclipitor si sforaitor cu sfori trase neindemanatic de marii distrugatori ai tarii care unde si cu ce or fi plercat dincolo la ala cu D in mod sigur pentru binele facut tuturor numai alor lor nu ! Pacat.



Sufletista doamna de la standul Macedoniei mi-a oferit cateva momente ca alta data...











joi, 25 mai 2023

Aniversarea noastra

 


Acum 42 de ani la Teatrul Mic al Bucurestiului, la premiera cu piesa „Niste tarani” de Dinu Sararu care era si directorul teatrului m-am intalnit cu Doina cu care suntem alaturi de atunci! Exista momente de rascruce in viata, a indivizilor, a lumii si iata ca am vazut la chinezi ceva din momentul Gin Gins Han, la Waterloo ceva despre un moment universal mai nou! Sunt bucuros ca avem, eu si sotia mea ragazul Dumnezeiesc sa ne bucuram de momentul care ne-a unit plimbandu-ne apoi in mirosul minunat al teilor infloriti si, ne-a purtat ceva timp impreuna pe vreme mai buna dar uneori si mai rea in arca unica a vietii noastre comune!


Se traia si fara masini de spalat

 


Astazi pe RRA

 

ora
23.05

Teatrul Naţional Radiofonic • Un tramvai numit dorinţă de Tennessee Williams. Adaptarea radiofonică şi regia artistică: Dan Puican. În distribuţie: Valeria Seciu, Marius Bodochi, Medeea Marinescu, Ruxandra Sireteanu, Mihai Călin, Sorin Gheorghiu, Petre Lupu, Violeta Berbiuc, Nicolae Călugăriţa. Spectacol realizat cu sprijinul societăţii Tuca, Sbarcea şi asociaţii. Redactor: Domnica Tundrea. Regia de studio: Violeta Berbiuc. Regia muzicală: George Marcu. Regia tehnică: Vasile Manta

marți, 23 mai 2023