luni, 30 ianuarie 2023

Ca conducatorii

Iarna plagiaza... Am innebunit!? Nu tata, se vede clar ca lucreaza doar noaptea... Numa' ca anticristii dau numa' cu negru si biata amarata redusa iarna la durate ca in basmele romanilor (are durate de maxim 3 zile) si tot naiva a ramas incearca sa dea cu albeata dar... De maine incepe lucru baietii butonarii! Trai nineaca, nu noi, ei!









 


duminică, 29 ianuarie 2023

Inmormantarea mamei

Februarie 1980

Am avut examen la Tractoare agricole, pe 30 ianuarie, m-am balbait, am luat 8. In cantina era inregistrarea cu Balada de Ciprian Porumbescu. Am hotarat sa iau trenul de noapte spre Tulcea, pe 9 februarie era examenul la Topografie! Ajuns ajuns langa bloc, la A3, am dat de tata care astepta criminalistii... Cand un deces e fara martori se fac investigatii amanuntite... Vali a mers la scoala, bunica era in putere si a fost sprijinul meu! Incet au trecut toate, am predat in vacanta cam 15.000 de carti fara paguba!!! Trebuia sa fiu mai cu picioarele pe pamant, eu nu am intuit drama pentru ai mei dragi cu demolarea si drama tuturor dar mai ales a mamei. Cu tot raul din 1989.  Au trecut toate, urletul acela al cainelui in ultima noapte acasa nu o sa il uit niciodata.

Dumnezeu sa o Odihneasca in pace pe maicuta mea draga! 



miercuri, 25 ianuarie 2023

Matraguna de Niccolo Machiavelli

sursa internet RRC



Mătrăguna de Niccolò Machiavelli. Traducerea: N. Al. Toscani. Adaptarea radiofonică şi regia artistică: Mihai Lungeanu. Partea a II-a. În distribuţie: Florin Piersic, Medeea Marinescu, Cristian Iacob, George Ivaşcu, Adela Mărculescu, Ion Haiduc, Daniel Badale, Violeta Berbiuc, Vasile Manta. Regia de montaj: Dana Lupu şi Bogdan Golovei. Regia de studio: Janina Dicu. Regia muzicală: Patricia Prundea. Regia tehnică: Vasile Manta. Redactor şi coordonator de proiect: Domnica Ţundrea. Înregistrare din anul 2017

Teatrul Naţional Radiofonic prezintă în premieră, joi, 18 mai 2017, de la ora 19.00, la Radio România Cultural: „Mătrăguna”de Niccolò Machiavelli. Traducerea: N. Al. Toscani.

Adaptarea radiofonică şi regia artistică: Mihai Lungeanu.

În distribuţie: Florin Piersic, Medeea Marinescu, Cristian Iacob, George Ivaşcu, Adela Mărculescu, Ion Haiduc, Daniel Badale, Violeta Berbiuc, Vasile Manta.

Regia de montaj: Dana Lupu şi Bogdan Golovei. Regia de studio: Janina Dicu. Regia muzicală: Patricia Prundea. Regia tehnică: Vasile Manta. Redactor şi coordonator de proiect: Domnica Ţundrea.

Teatrul Naţional Radiofonic şi-a propus să includă în Fonoteca de aur aTeatrul Naţional Radiofonic şi-a propus să includă în Fonoteca de aur a Societăţii Române de Radiodifuziune această uluitoare comedie renascentistă, care până acum nu fusese înregistrată la Radio: „Mătrăguna” deNiccolò Machiavelli, capodoperă a literaturii dramatice universale, una dintre cele mai izbutite comedii din toate timpurile, mereu proaspătă şi extrem de actuală, jucată de secole încoace pe marile scene ale lumii şi care continuă să figureze în repertoriile teatrelor, generând succes după succes.

Spectacolul „Mătrăguna”de Niccolò Machiavelli, în regia lui Mihai Lungeanu, ne propune o lectură contemporană a excepționalei opere renascentiste de secol XVI, o alcătuire teatrală în care ascultătorul de azi se poate regăsi cu ușurință. Spiritul critic necruțător, libertatea de conștiință, curajul de a rosti adevăruri, de a arăta viciile, ipocrizia şi paradoxurile unei epoci, protestul împotriva moravurilor și a instituțiilor vremii, în primul rând împotriva corupţiei bisericii, au făcut din piesa „Mătrăguna”o oglindă a societății italiene, în acea explozie de vitalitate a Renașterii, de afirmare exuberantă a vieții, după toată închistarea și tot dogmatismul Evului Mediu.

Adaptarea radiofonică realizată de Mihai Lungeanu a concentrat inspirat întâmplările şi dialogurile, accentuând comicul, subliniind nu doar ceea ce face piesa mereu actuală şi contemporană nouă, ci mai cu seamă ceea ce are ea peren. Astfel încât, „Mătrăguna”deNiccolò Machiavelli a devenit o montare incitantă şi plină de vervă, o frescă alumii italiene renascentiste, plină de vitalitate, de energie şi de culoare locală şi, totodată, o evidentă alegorie politică, o critică acidă şi licenţioasă a corupţiei din societatea acelor timpuri și... din toate timpurile!

Acţiunea dinamică, vigoarea caracterelor, stilul de o remarcabilă teatralitate, savoarea dialogului sunt tot atâtea virtuţi, ce au generat un spectacol radiofonic viu şi cuceritor. Construcţia dramatică echilibrată, întâmplările palpitante, loviturile de teatru abil calculate, dialogul suculent, dar şi perspectiva filosofică, general-umană şi mai cu seamă conotaţiile moderne creează un tablou animat şi plin de înțelesuri, expresiv și bine ritmat.

În „Mătrăguna”de Niccolò Machiavelli, Florin Piersic revine spectaculos la Teatrul Național Radiofonic și-i dă viață lui Messer Nicia cu încântătoare naturaleţe, cu ironie și autoironie și, mai cu seamă, cu acel farmec care reprezintă, fără îndoială, marca personalității lui artistice. Alături de el, Medeea Marinescu, Cristian Iacob, George Ivașcu, Adela Mărculescu, Ion Haiduc, Daniel Badale conturează personaje bine individualizate, pline de viață, de o vervă comică irezistibilă.Muzica ritmează acțiunea, comentează dialogurile, creează convenția, cadrul desfășurării unor evenimente captivante și pline de semnificații, transpunându-ne lesne din Renaștere în contemporaneitate, preumblându-ne inspirat prin mai multe epoci, stiluri, întâmplări.

 Societăţii Române de Radiodifuziune această uluitoare comedie renascentistă, care până acum nu fusese


Cu drag din Danemarca

 


marți, 24 ianuarie 2023

Clanul sicilienilor

 


Le clan des Siciliens (1969)

Clanul sicilienilorCapturat de polițiștii francezi, Roger Sartet (Alain Delon), un gangster cu multiple legături în lumea interlopă, e ajutat să evadeze de către mafia siciliană condusă de Vitorio Manalese (Jean Gabin).

Motivul: Roger trebuie să îi ajute la furtul unor bijuterii expuse la Roma. Dar lucrurile se complică și Roger se trezește prins între comploturile mafiote și neiertătoarea justiție.

Sursa internet CineMagia

vineri, 20 ianuarie 2023

Un film de Oscaruri

 


Cu VIAȚA LUI PI, regizorul Ang Lee ("Brokeback Mountain", "Tigru și dragon") a creat un film revoluționar despre un tânăr care supraviețuiește unui dezastru maritim și se vede silit să pornească într-o călătorie epopeică, plină de aventuri și de descoperiri.

După naufragiul unui transatlantic, fiul adolescent al unui director de grădină zoologică, Pi Patel, plutește în derivă într-o barcă de salvare alături de o hienă, un urangutan, o zebră rănită și un imens și înfometat... tigru de Bengal. Puștiul își folosește cunoștințele enciclopedice în ceea ce privește comportamentul animalelor pentru a-l ține la distanță pe tigrul Richard Parker, construind o tumultoasă și plină de riscuri relație pe parcursul lungilor luni de călătorie pe valurile oceanului.

Acțiunea filmului VIAȚA LUI PI, ecranizarea unei cărți care s-a vândut în milioane de exemplare și a petrecut ani întregi în clasamentele bestsellerurilor, se petrece pe trei continente și două oceane, de-a lungul unei perioade de mulți ani, într-un vast univers al imaginației. Viziunea lui Lee, împreună cu uimitoarele imagini 3D, a transformat un roman care de multă vreme era considerat imposibil de ecranizat într-o îmbinare îndrăzneață de narațiune epopeică și teme profunde, care provoacă la reflecție.

Sursa internet CineMagia.ro

luni, 9 ianuarie 2023

Lumina inca moca

 Ciocu' mic ca acuma vin din vacanta lor ca din vise si o baga cu acte in regula la plata!!! 

Luna pe 9 ianuarie 2023



joi, 5 ianuarie 2023

Invitatie la teatru

 

Visul unei nopti de iarna, Tudor Musatescu, regia ... - YouTube

Visul unei nopti de iarna, Tudor Musatescu, regia Titel Constantinescu

duminică, 1 ianuarie 2023

Un pestisor pe nume Wanda




Prima tv 

PRODUCTIE: 1988

REGIE: Charles Crichton

DISTRIBUTIE: John Cleese, Jamie Lee Curtis, Kevin Kline, Michael Palin

DIFUZARE: 01 ianuarie 2023 20:00

Wanda din titlu este o femeie foarte atragatoare care isi foloseste farmecele pentru a obtine niste bijuterii furate de iubitul ei, un gangster uns cu toate alifiile. Wanda intentioneaza apoi sa fuga cu marfa impreuna cu Otto (Kline), un nebun sadea. Numai ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. Astfel ca, Wanda si Otto vor intra in cele mai hilare situatii. Ea va ajunge sa-l cunoasca mai bine pe Otto, nimeni altul decat gadele gangsterului pe care l-au pacalit. Intre Wanda si Otto se va infiripa o idila neconventionala cu un final total imprevizibil si nerecomandat puritanilor. Un pestisor numit Wanda a transformat-o pe Jamie Lee Curtis intr-o vedeta de prim rang.

Calendar 2023 drag mie



Eduard Manet  - Femeie cu evantai - Muzeul Orsay - Paris


Franz Mark Klostergarten - Ot auf Leinswand - Munchen