joi, 8 decembrie 2022

Targ de carte cu schenghen

 


A fost o greva de mult prin Franta parca si atunci am sesizat diferenta intre indispensabil si izmana! A da si camasa de pe tine zice un cantec de la noi dar vine vama!!! vorba lui Tudor Gheorghe si ramai ce esti fata de aia tarii! lacrimi de crocodili, amenintari ca nu mai pupa baietii de baieti ce au pupat cu dedicatii parlamentare si de alte sorginti macar ca nu pupam nici noi ca le avem! Daca le aveam cum era normal ce departe eream le-au sutit de nici nu le-am avutara!!!

Asta e baietii politichiistii vorba aia tusira basira si din iarna o sa iasara, uita ca acuma chiar sunt cu acte scursoarea iuropei dar ce conteaza…

Am fost mergand spre Casa Scanteii cu aripile ei frante cu tot, cu mintea la Buck-arest targul din 1992 de la Teatrul National cand am gestionat singur standul Editurii Ceres. Acum exact ca cu shengheneala nasoleala, cartea asta pentru care au trudit atatia ca sa fie ajunsi schelete in camara unor neica nimeni asta ne e soarta. Urata soarta. Precum Delavranceanul Stefan eram si eu cu sete sa strig: Unde sunteti voi aceia care precum cohortele romane invadati targurile, luati cu dragoste cartile si dupa ce vedeati doct ce contin priveati pretul si le puneati cu grija aproape religioasa unde le gasisera-ti! Unde sunteti voi autorii sforaitorii chiar marii ocupanti pe bennere care la urma dupa ani de antiromanism si anticultura ereati pe ici pe colo. Gata s-a gatat si cu fala asta romaneasca. Pacat. Numa 30 de ani le-a trebuit sa faca muci si fala asta a noastra. Pacat dar parca e normal pe fondul bocitoarelor de cor antic cum ca vezi Doamne nu suntem tratati drept rapciunile ce suntem sa se ajunga aici. La obrazele fund tarbacit ale astora care ne dribleaza si butoneaza nu e mare lucru. Schimba registrul si pana la urma noi suntem de vina… Asa e in tenis, ca vezi ca nici acolo nu suntem ce am fost. Pana si generalul dibaciei cu racheta e azi un clown cand trebuia sa fie undeva pe un piedestal macar ca Patzaichin, pagaistul care a adunat aurul astora barosani si fara sa aiba ce trebuie si cum trebuie. Pacat de targurile de carte de alta data, pacat de banii dusi pe degete sau printre degete aiurea si mai ales de tineretul care ramane cu mizeriile virtuale care citeam ca se zice ca vor deforma prin 2050 pana si trupurile alora care vor mai apuca sa fie in lumea pustie si searbada de atunci. Asa sa va ajute Dumnezeu alora care ati dus tara unde a ajuns si macar sa vedeti cu ochii cat cepele ca si azi slugoiul tot slugoi ramane un neica nimeni sub soare cand la aia smecherii le trabe!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu