duminică, 18 august 2019

Evolutia statului de drept stramb

Dupa 30 de ani
De la furt generalizat la crime inspaimantatoare 
si statul sta si asteapta lumina din strainataturi...














George Enescu


Din Dansa, Moldova au pornit Mihai Eminescu, Nicolae Grigorescu si nascutul intr-o zi de 19 august George Enescu.

Dansii au dus la o alta Romanie fata de cea in care se nascusera, o tara care are acum un tezaur original si valoros in literatura, pictura si muzica! 


Umblarea pe mare - potolirea furtunii



Exista intre multele povestiri privind pe Isus Hristos din pacate nepovestite copiilor precum cele din Cuore sau alte minuni ale literaturii pentru copii... Aceasta are pentru maturi niste minunate intelesuri legate de relatia om religie si a omului cu viata sa proprie intr-o minunata impletire. Dar decat monstrii si armele sofisticate, jocurile si paradele care imbolnavesc mintile si incepe sa se vada colaborarea mediei in infaptuirea raului cand cu fatarnicie legile sunt asa suave cu raufacatorii sadici... Aflati undeva la malul marii apostolii pleaca intr-o corabie lasand pe Isus la mal. O furtuna puternica vine speriind discipolii care Il vad mergand pe ape. Cel mai aproape de marginea corabiei este Petru pe care Isus il cheama spunand simplu „Vino!” Atunci acesta porneste mergand pe apa spre Isus dar incet incet coplesit de ce era in juru-i, furtuna napraznica, valtoarea apelor nimicitoare incepe sa cada la fund. Isus il salveaza, urca impreuna cu el pe corabie, furtuna se opreste si impreuna merg mai departe. Ce este religie: intamplarea care solidifica relatia speciala, unica a Mantuitorului cu apostolii acestia fiind martori ai unei noi minuni. Ce e valabil oricum in viata: Atunci cand ai in fata ta ceva maret, nemaintalnit cum era in acest caz mersul pe apa si ajungerea la o putere nemaintalnita pentru un om simplu muritor exista, daca nu te dai batut ceva din tine, de undeva de afara, ca un brat puternic ce te face sa nu pierzi, sa nu te scufunzi de tot, ci sa te ridici si sa mergi in continuare pe drumul tau lasand in urma raul, furtuna, pericolul, insuccesul ce parca te urmarea. Dar nu oricine ci alesii, aceia care merita de la soarta salvarea, au un sprijin interior si dinafara puternic si biruiesc. De aici se vizualizeaza pana si constructia spirituala dar si fizica a bisericii ca o corabie care in timp duce pe cei care isi gasesc adapost fizic si spiritual in ea, indiferent de vremuri inainte…
Cuvintele mele sunt nimic, maretia cupolelor, icoanele stralucitoare cu aura sfintilor, lumina ce vine de undeva de sus... glasul ferm al preotilor, straiele lor, corul dumnezeiesc, intreaga adunare din jur, fara rau, fara murdarie, toate dau acestei pilde, o poveste minunata, ceva trainic, de granit care poate fi pusa alaturi de filmul vietii traite pana acum si care da atata valoare acestui „Tatal nostru”, fiecarui cuvant care il compune… simtind parca acolo in corabie ca cel „viclean” nu te mai poate dobora! Acolo in corabia care a strabatut stand dar sfintind locul si oamenii ei trecatori secoli, doua milenii si mai bine!