sâmbătă, 30 iunie 2018

Lumea refugiatilor



Am ajuns cu bine in gara din Viena de unde pleaca trenurile spre lumea fostelor teritorii imperiale. Ne-am asezat pe o banca pregatind documentele la vedere si numarand ca tot romanul bagajele. Am fost uimit de multitudinea de salvari, masini de politie si alte de alde astea de interventie. Erau cativa calatori foarte putini pe peron la linia de unde plecam noi. Deodata o grupa mare de angajati ai diferitelor institutii ale lor, majoritatea cu veste de protectie conduceau o mana de oameni smezi la fata, trasi si ingrijorati. Unul s-a oprit la stalpul din dreptul nostru si a scos o carpa care invelea cateva cutite de inox. Le-a lasat la baza stalpului. O batranica numai muschi si riduri sta pe o banca, a scos iute mobilul si a vorbit rastit cu cineva. Patru insi cu veste si cu niste sorturi de ucenici de pravalie au aparut imediat. Au schitat o privire respectoasa spre batrana care din ochi le-a aratat carpa care invelea cutitele. Unul le-a luat cu maini de pianist, a scos o punga de plastic si schitand o privire respectoasa batranei a zbughit-o spre gara. Pana a tras trenul la peron au mai trecut cateva alaiuri cu oficiali si cativa bruni de diferite varste trasi la chip si ingrijorati. Era un mars fortat deplasarea lor.
Am plecat, trenul era era aproape gol, un individ trecut se vedea dupa fizic si figura prin multe cu un junior in ale relelor au vrut sa stea la vagon de dormit. A fost refuzat dar o data intrati in Romania au urcat niste politisti care au somat pe cineva la cateva cusete de noi si dupa ce indivizii s-au imbracat cu scandal i-au saltat din tren. Abia imi gasisem loc pe patul de sus si in gara Budapesta sotia mea imi spune ca erau sute de oameni intinsi pe peroane, copii chuiau copilareste unii mai mici plangeau si mjoritatea adultilor erau agresivi. Ajuns acasa am inteles ca gara budapestana s-a inchis. Mintea mea destul de imaginativa a avut in loc de vis filmul a ceea ce stia si vazuse desenat despre Sfantul Stefan si fara mobil sau alta scornitura gandeam la ce inseamna lapidarea. Lemnul initial in gara budapestana era cela dus de plute in aval pe Siret, acum poate e beton ca material pentru traverse dar cate tone de piatra de dimensiuni medii sunt la sine, pe trasament!! deci daca lumea aceea iritata avea ceva nemultumiri mai cu ura cam ce ne putea astepta? Ramane pentru mine un cosmar acea calatorie in vagonul din imagine. Ramane intrebarea de ce atata amar de ani aia bunii de acuma i-au intaratat pe amaratii din atatea colturi ale lumii si azi trebuie sa fie gazdoaie la cei pe care ei i-au adus la starea de disperare care ii face sa fuga din infernul creat de acesti farisei care fac afaceri grase din masa asta imensa de disperati. De ce trebuie noi sa platim toate mizeriile altora de ce e lumea asa de nedrept si intortocheat gestionata de emanati, democrati, politicieni verosi si lichele profitoare… De ce !?

luni, 25 iunie 2018

Casa "Popoului"


Nu prea mai avem nimic doar a doua cladire ca marime din lume, cel mai cunoscut lucru despre noi. Ca baietii e eleganti, ciocu' mic de prostia endemica manifestata pe plaiurle astea in aproape toata istoria. Cand acum 100 de ani tara nu exista, noi sarbatorim centenaru'! Asa sa ii ajute Dumnezeu pe cei care ne-au adus la extremele prostiei si ruina Romaniei!

duminică, 24 iunie 2018

La Madame Tussauds Berlin





Lumea circurilor si otravurilor



Circ si otravuri
Tara asta avea de toate. Acum nu mai are nimic. Dupa 25 de ani pedepsele sunt hilare pentru genocid, tradare derbedei ajunsi mari baroni iau daca au dusmani puternici pedepse ridicole cu tot felul de reduceri..... Un cosmar. Dar noi acum aici traim intre mutantii care au devenit locuitorii Romaniei. Totul e de vanzare, nu mai munceste nimeni toti fura si se complac in mocirla asta... Crima perfecta e cand ucigasul face victima sa se sinucida... asa e acum Romania, o tara care s-a autodistrus si merge orbeste spre iad. Era candva Gradina Maicii Domnului...

Lumea drepturilor



Drepturi bune dar...
Un singur marunt amanunt a lipsit la pornirea spre DEMOCRATIE la noi: sunt multe drepturi dar doar pentru cei care au BANI ca sa accesese servicii sau sa CONSUME ceva din categoria LUX.
Restul muritorilor stau in cloaca mizerabila in care i-a varat saracia si drepturile hotilor pe care legile DEMOCRATIC elaborate ii incurajeaza si apara.... *
*) Vezi istoria ultimului sfert de secol din  ROMANIA, tot ce se face e perfect dar totusi natia asta nu e acceptata in postura de vames al UE...
E prea corupta ....!!!???

marți, 19 iunie 2018

Postumanism













Vazand prunci sfinti si demoni


Terenul de fotbal


Nu am fost de multe ori pe stadioane, rasfatat de tv alb negru, azi color unde ai reluari, vezi fazele de aproape. Insa freamatul, sonorul viu e altceva. De tanar tin minte Stadionul Delta din Tulcea unde a venit Dinamo, parca proaspat campioana cu fite dar si cu Lucescu, omul care alerga pe extreme si pasa la Dudu Georgescu si altii care erau relaxati si ratau. Mi-a ramas pe retina maurul acela cu ASE-ul si cu o brosurica in care spune ca la el munca a fost totul. Si este undeva in panteonul fotbalului mondial cu un jucator stiu eu care i-a fost elev in echipa Braziliei! Insa azi am aceasi greata ca cea fata de scarbele acelea de corabieri care in lanturi carau negri mai ales schimband demografia si istoria continentelor dar starnind atata suferinta si mizerie umana… fata de acest permanent si grotesc ala face 100 de milioane, alalalt a fost vandut cu 150 de milioane. E ca in porturile unde geambasii de oameni cumparau si vindeau sclavi. Acuma cel putin la noi se da cu suspendare sau asa cativa anisori la aia care fac trafic de oameni prin Europa sau chiar la noi pe la Berevoiesti sau aiurea...

Cred ca Senegalul de azi ingenunchiand falnicii pani poloni de exemplu e un mare marunt exemplu ca Dumnezeu nu doarme! Tari ca Elvetia, Germania, Anglia sunt pline de fotbalisti de culoare in natinala... pai frate de ce mai e nationala... Ai bani ai nationala cum vrea muschiul tau! Asa e in tenis. Am vazut cateva meciuri acolo in laborator, pe teren, fara sa inteleg ce face sportul asta sa duduie masele ? Sa fie chiar acuma, atat de scarbos imbalsamat cu reclame dar si cu oameni de aur ca Ronaldo, Messi si doar cativa nu multi inegalabili ? Poate fi si grotesc: Maradona cu trabucul arzand in tribuna unde nimeni nu are voie sa fumeze pe cand Iniesta iesea de pe teren salutat de adversari, neutri si ai lui deopotriva… In afara mizeriei cu cumparari si vanzari care poate dau motivatie unor copii din care cativa ajung acolo sus la catarg, ramane sportul rege. Noi jucam cu nasturi iarna la cate unul pe o masa bine lustruita cu porti de la un joc celebru pe vremuri marcand cu creta fara sa vada parintii careurile si tusele, campionate minunate; castigau tari care abia acum arata ca in viata fara legi proaste si trucaje totul e posibil. O lume minunata dar plina de atatea lucruri murdare. Sper ca Rusia sa reuseasca sa tina departe pretinii si dusmanii ca sa nu fie insangerat anul acesta festivalul sportului rege, sper din inima !


marți, 12 iunie 2018

Biserica Sfanta Maria





si imprejurimile ei familiare


Biserica Sfanta Maria:
De Izvorul Tamaduirii curtea bisericii era animata, minunata e si cand este doar un obiect alb adus ofranda ortodoxiei romanesti!