vineri, 27 ianuarie 2017

Monumentul

de la Tulcea



sursa revista Magazin


Am ajuns odata acasa, la Tulcea, si am vrut sa revad dragul meu oras de pe colina Monumentului. Un ordin dat fara cap la un inghet a facut ca militarii-care existau pe atunci-pusi sa indeparteze gheata de pe multele trepte, sa fi lovit cu putere cu ce unelte aveau in dotare asa incat piatra fragila cu care erau ornate acestea arata ca dupa un bombardament.
M-a necajit aspectul dragului meu popas din vremea cand eram acasa, unde mai noul omagiu adus alipirii Dobrogei la Regat e inconjurat de relicve ale civilizatiei antice care ofera orasului meu natal dreptul la a fi atestat ca asezare milenara la portile Deltei. Am coborat cam suparat si auzind zgomot de slujba am intrat in mica bisericuta din apropiere. Era ca intr-un vis...Iarba cosita de 2-3 palme era intinsa in toata biserica, erau doar femei imbracate in stridentele dar minunatele straie lipovenesti, in afara de popa lor toate erau ingenunchiate in preajma altarului. Mirosul de fan proaspat cosit, era imbatator. Am stat cateva minute in contemplare... Am ajuns in viata in multe lacasuri de cult de la noi si din lume dar maretia statuilor, a cavalerilor implatosati, a blazoanelor, a vitraliilor, a picturilor, sculpturilor, a muzicii de orga nu a fost egalata niciodata de maretia unui petic de natura adus din belsug, cu evlavie in casa Domnului...

Bucuresti 12 septembrie 2012

joi, 26 ianuarie 2017

duminică, 1 ianuarie 2017

Viena

1 ianuarie



De cativa ani sunt pe receptie cand oameni din 90 de tari (parca sunt 200 care defileaza la inceput de Olimpiada) primesc unul din cele mai minunate daruri de pe lumea aceasta postumana: Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena. Ca agronom, horticultor am mandria ca florile si ce flori si caii au reprezentat mult in acest spectacol, esenta a ce poate media moderna sa prezinte la inceput de nou an din acumularile pastrate cu sfintenie in muzica, balet, Viena si atatea altele. Cuvintele sunt de prisos. Minunat!