miercuri, 28 februarie 2024

Ce n-a vazut Parisul



Sexoasa sigla, dar nu corespunde realitatii, mai ales acolo in capitala lumii extrem de noi!


 

 

28 fevruarie 2024

 prin Crangasi



Vrabiute puisori la imbaiere; noi nu, ca nu e nici caldura nici ape calde - ciuma rosie bat-o vina!


Un ficus ornamental afara!!??

















Spre Regie


Politia


Fara jocuri de noroc!!!



Si liliacu' va-nflori din nou! Daca pana atuncea nu ne va lua...




Tate li avem astea ne mai trabe in urbanizare musai!





Ce scena am avut si in loc ce au facut!


Clubul cainilor comunitari avand in spate multe fiare...



Trandafirii si yucca la start!


Si salcia plangatoare da' inverzitoare...









marți, 27 februarie 2024

Post scriptum pentru 28 februarie

E si o parte buna! Avem datoria sa nu uitam de ce a fost minunat in viata evident adesea umbrit de rau si rai! Departe de casa gasesti iata o posibilitate sa (iti) amintesti, cu smerenie de cei carora le datorezi viata, educatia totul! Si iata ca am gasit la FB iar feed back-ul este inaltator. Lumea dispare si reapare uneori hidos ca acum dar prin cateva clampaituri de tasta, imagini din colectia virtuala din pacate putem face ceva decat nimic precum nimicii care sunt acum precum capetele balaurilor!!! Asa sa ne Ajute Dumnezeu fiecaruia dupa cum merita!!



luni, 26 februarie 2024

O alta bijuterie RRA ora 23 05

 

Teatrul Naţional Radiofonic • Rebecca de Daphné du Maurier. Dramatizarea radiofonică: Cristina Deleanu. Regia artistică: Paul Stratilat. În distribuţie: Cristina Deleanu, Alexandru Repan, Irina Răchiţeanu-Şirianu, Dina Cocea, Matei Gheorghiu, Damian Crâşmaru, Corado Negreanu, Ion Pavlescu, Adrian Georgescu, Emil Liptac, Iulian Necşulescu, Ileana Şerban, Eugenia Ardeleanu, Maria Mihăescu. Regia de studio: Ion Prodan. Regia muzicală: Nicolae Neagoe. Regia tehnică: ing. Tatiana Andreicic. Înregistrare din anul 1982

marți, 20 februarie 2024

Mercenarul

 


Mercenarul (în italiană Il mercenario) este un western zapata din 1968. Regizat de Sergio Corbucci, îi are în rolurile principale pe Franco Nero, Jack Palance, Tony Musante, Eduardo Fajardo și Giovanna Ralli. Coloana sonoră este realizată de Ennio Morricone și Bruno Nicolai.

În partea nordică a graniței dintre Mexic și Statele Unite, Serghei „Polack” Kowalski, un mercenar polonez lacom, participă la un spectacol de circ. Acesta îl recunoaște pe liderul clovnilor de rodeo(d) - Paco Roman. Pe parcursul spectacolului, Kowlski rememorează cum el și Paco au luptat alături de forțele revoluționare împotriva guvernului mexican.

Înainte să devină parteneri, Paco, un peon care lucrează într-o mină de argint aflată în proprietatea lui Elias Garcia, se răzvrătește împotriva șefului său și îl umilește atât pe acesta, cât și pe colonelul Alfonso Garcia. Este capturat la scurtă vreme după acest eveniment și condamnat la moarte, dar este salvat de către prietenii săi. Între timp, Kowalski este angajat de Elias și unul dintre frații săi pentru a transporta argintul în siguranță peste graniță. Curly, rivalul american al mercenarului polonez, observă conversația dintre cei trei și îi urmărește pe frați prin sălbăticie cu scopul de a descoperi destinația lui Kowalski. Odată dezvăluită misiunea mercenarului, acesta îi ucide pe cei doi.

Când Kowalski sosește la mină pentru întâlnirea cu Garcia, dă nas în nas cu Paco și revoluționarii săi. Trupele colonelului lansează un atac asupra forțelor revoluționare, iar Kowalski acceptă să-l ajute pe Paco în schimbul a 200 de dolari. Cu ajutorul lui Kowalski și a mitralierei Hotchkiss M1914, revoluționarii reușesc să învingă trupele mexicane. Kowalski părăsește mina, însă cade într-o ambuscadă pusă la cale de Curly. Totuși, banda lui Paco îl ajung din urmă și îl salvează. Curly, ai cărui parteneri sunt uciși de revoluționari, este dezbrăcat complet și eliberat în sălbăticie. În cele din urmă, Paco îl angajează pe Kowalski pentru a-i arăta cum se pune la cale o revoluție.

Revoluționarii călătoresc din oraș în oraș și jefuiesc cazarmele trupelor mexicane. Grupul eliberează o prizonieră pe nume Columba, iar tânăra, al cărei tată revoluționar a fost ucis de forțele guvernamentale, decide să susțină cauza. Paco decide să rămână într-o așezare izolată pentru a proteja locuitorii, deși Kowalski îi spune că nu pot ține piept armatei trimise să-i captureze. Conștient că nu au șanse împotriva trupelor mexicane, mercenarul părăsește din nou grupul. Revoluționarii lui Paco sunt înfrânți și pornesc pe urmele lui Kowalski, acesta însă nu este dispus să-i susțină fără dublarea onorariu. Când revoluționarii înving un întreg regiment și preiau controlul unui oraș, Paco, realizând nedreptatea poverii financiare pusă pe umerii săi și ai Columbei de către mercenarul polonez, îl întemnițează, îi confiscă banii și se căsătorește cu tânără. Când armata colonelului Garcia, împreună cu Curly, atacă așezarea, Paco conștientizează că nu poate controla situația de unul singur și decide să-l elibereze pe Kowalski, dar acesta din urmă îl închide în celulă și părăsește orașul. Columba îl eliberează pe Paco, iar cei doi scapă înainte să fie descoperiți de Curly.

Înapoi în prezent, Kowalski menționează că au trecut șase luni de când Paco l-a trădat. După încheierea spectacolului, Curly și oamenii săi îl capturează pe revoluționar. Kowalski ucide partenerii americanului și le oferă celor doi câte o pușcă și un singur glonț în vederea unui duel corect. După ce Paco îl ucide pe Curly, Kowalski îl ia prizonier și pornește spre cartierul general al Regimentului 51 pentru a colecta recompensa pusă pe capul său. Columba, martoră la capturarea soțului său, merge cu doi membri ai bandei sale la sediul regimentului, se întâlnește cu colonelul Garcia și îi dezvăluie că cei doi se îndreaptă spre cazarma sa.

Când trupele armatei îi găsesc pe aceștia, Kowalski este arestat la rândul său, deoarece există o recompensă și mai mare pusă pe capul său. Cei doi sunt ulterior condamnați la moarte de un pluton de execuție. Cu toate acestea, Columba și ceilalți doi circari creează o diversiune, iar Paco și Kowalski scapă și elimină majoritatea soldaților cu ajutorul unor mitraliere. Grupul se desparte - Columba și artiștii de circ răspândesc vestea că revoluționarul Paco revine în Mexic, Paco încearcă să scape de forțele guvernamentale, iar Kowalski se pregătește să părăsească teritoriul mexican. Kowalski îi sugerează să înființeze împreună o echipă de mercenari, dar Paco îl asigură că „visul” său este în Mexic. La scurt timp după despărțirea celor doi, colonelul Garcia și alți patru soldați se pregătesc să-l prindă într-o ambuscadă și să-l ucidă pe Paco. În ultimul moment, Kowalski îi împușcă pe toți de pe un deal din apropiere. Înainte să plece, strigă către revoluționar: „Mult noroc, Paco! Continuă să visezi, dar cu ochii deschiși!”.

sursa internet

duminică, 18 februarie 2024

O bijuterie Stefan Zweig

 


Dramă. Germania, 1912. Friedrich, un tânăr inginer fără avere, este angajat ca secretar personal de magnatul Karl Hoffmeister. Când starea lui de sănătate se înrăutăţeşte, Hoffmeister îl invită pe Friedrich în casa lui. În scurt timp, între secretar şi Charlotte, tânăra soţie a şefului său, se naşte o pasiune pe care nici despărţirea lor inevitabilă n-o poate stinge. Friedrich e trimis să supravegheze operaţiunile dintr-o mină din Mexic, apoi izbucnirea războiului îl împiedică să se întoarcă în Germania. Doar promisiunea pe care şi-au făcut-o unul altuia, că se vor reîntâlni cândva, le menţine vie speranţa.

Sursa internet


joi, 15 februarie 2024

Cautati pe internet


recitalul a fost aseara pe RRA la ora 23.05

Teatrul Naţional Radiofonic • Vă place Brahms? de Françoise Sagan. Dramatizarea şi regia artistică: Leonard Popovici. În distribuţie: Mariana Mihuţ, Victor Rebengiuc, Adrian Pintea, Gabriela Popescu, Ruxandra Sireteanu, Rodica Sanda Ţuţuianu. Asistenţa tehnică: Nina Dinescu şi Tatiana Şerban. Regia muzicală: Romeo Chelaru. Regia tehnică: Vasile Manta. Înregistrare din anul 1989


O ce veste minunata

 

Un pic mai bine pentru dumneavoastra !!!

Mai este putin si este gata

CAZINOUL DIN CONSTANTA !!

Toate le avem asta ne mai lipseste !

marți, 13 februarie 2024

Sarada

 


Șarada (în engleză Charade) este un film american din 1963, regizat de Stanley Donen după un scenariu scris de Peter Stone și Marc Behm. Rolurile principale sunt interpretate de Cary Grant și Audrey Hepburn, alături de ei jucând și Walter Matthau, James Coburn, George Kennedy, Dominique Minot, Ned Glass și Jacques Marin. El face parte din patru categorii: thriller, film de dragoste, chick flick și comedie.

Filmul este notabil pentru scenariu, în special replicile între Grant și Hepburn, pentru că a fost filmat la Paris, pentru muzica lui Henry Mancini și pentru titlurile animate realizate de Maurice Binder. Șarada este considerat "cel mai bun film în stilul lui Hitchcock pe care Hitchcock nu l-a făcut niciodată."[2]

Regina "Reggie" Lampert întâlnește un străin fermecător, Peter Joshua, pe când se afla într-o vacanță la schi în Megève. Ea se întoarce la Paris, plănuind să-i ceară divorțul soțului ei Charles, dar descoperă că toate bunurile lor au dispărut. Poliția o anunță că Charles a fost ucis, aruncat dintr-un tren. Polițiștii îi dau Reginei geanta de călătorie a soțului ei. La înmormântare, Regina observă trei personaje ciudate, care au venit să vadă corpul, inclusiv unul care înțeapă cadavrul cu un ac și un altul care apropie o oglindă de gura și de nasul cadavrului, pentru a verifica dacă el este mort.

Ea este chemată la Ambasada americană, unde se întâlnește cu funcționarul CIA Hamilton Bartholomew. El o informează că Charles a fost implicat într-un furt în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. În calitate de membri ai OSS (predecesorul CIA), Charles, "Tex" Panthollow, Herman Scobie, Leopold W. Gideon și Carson Dyle au fost parașutați în spatele liniilor inamice pentru a livra 250.000 dolari în aur Rezistenței Franceze. În schimb, ei au îngropat aurul, însă au fost surprinși ulterior de o patrulă germană. Dyle a fost grav rănit și lăsat să moară, iar restul a scăpat. Charles s-a întors mai târziu, a dezgropat aurul și l-a vândut. El a fost ucis, dar banii nu s-au găsit asupra sa, iar guvernul SUA îi vrea înapoi. Reggie îi recunoaște pe indivizii ciudați de la înmormântare ca fiind "Tex" Panthollow, Herman Scobie și Leopold W. Gideon, din imaginile prezentate ei de către Bartholomew. El insistă că ea are banii, chiar dacă nu știe unde sunt.

Peter se oferă să o ajute. Reggie devine atrasă de el, chiar dacă el își schimbă numele (amuzând-o și producându-i simultan confuzie) și recunoaște nestingherit că și el umblă după banii răposatului ei soț. Partenerii mortului cred că Reggie știe unde sunt banii și-și cer partea. Fără știrea ei, Peter este asociat cu cei trei foști parteneri ai lui Charles (sub pseudonimul Alexander Dyle, fratele lui Carson), deși niciunul dintre bărbați nu are încredere în celălalt.

Ei încep să moară pe rând - mai întâi Scobie este găsit înecat într-o cadă de baie plină cu apă, apoi i se taie gâtul lui Gideon în timp ce acesta strănuta în lift. Reggie și Peter merg la locul ultimei întâlniri a lui Charles și găsesc o piață în aer liber. Ei sunt urmăriți acolo de Tex. Peter îl urmărește.

În cele din urmă, Tex este cel care-și dă seama unde sunt ascunși banii. El vede mai multe tarabe unde se vindeau timbre. Charles a achiziționat trei timbre rare și le-a lipit la vedere pe un plic chiar înainte de a se urca în tren pentru călătoria sa fatală. Plicul era în geanta sa de voiaj. Peter își dă seama de acest lucru și-l urmărește pe Tex înapoi în camera de hotel a lui Reggie. Ei constată că timbrele fuseseră tăiate de pe scrisoare.

Reggie le dăduse fiului prietenei ei pentru colecția sa de timbre. Din întâmplare, ea aleargă în piață și află că băiețelul vânduse timbrele mai departe. Din fericire, vânzătorul de timbre este cinstit. El calculează valoarea totală a acestora la 250.000 dolari și returnează timbrele lui Reggie.

Reggie ascunzându-se de demascatul Carson Dyle.

Ea se întoarce la hotel și-l găsește pe Tex mort. Înainte de a muri, el a reușit să scrie în praf numele ucigașului său: "Dyle". Imaginându-și că Tex se referise la Alexander Dyle, Reggie telefonează speriată lui Bartholomew, care acceptă să se întâlnească cu ea. Când ea iese din hotel, Peter o urmărește pe străzile din Paris și apoi la metrou.

Peter o surprinde când Reggie se întâlnește cu Bartholomew. Ea se află la mijloc între cei doi bărbați. Peter îi spune că omul pe care ea îl crezuse a fi Bartholomew este adevăratul Carson Dyle și că el este cel care i-a ucis pe ceilalți. Urmărirea se încheie cu moartea lui Dyle.

Reggie insistă pentru returnarea timbrelor autorităților competente. Peter refuză să o însoțească în interiorul biroului de la ambasadă. Atunci când ea se duce acolo, este șocată să-l găsească pe Peter (al cărui nume real se dovedește a fi Brian Cruikshank) șezând în spatele biroului. După ce-i dovedește ei că el este de fapt un funcționar guvernamental responsabil cu recuperarea banilor, el promite să se căsătorească cu ea ... după ce ea îi dă timbrele.

Filmul se încheie cu o secvență care arată fotografii flashback ale tuturor identităților lui Brian, în timp ce Reggie îi spune că speră că vor avea o mulțime de băieți, pentru a le pune acestora toate numele lui Cruikshank.

Sursa internet

marți, 6 februarie 2024

Evadata film 1999

 


O femeie in aparenta fericita petrece cu sotul ei un weekend romantic care se dovedeste a fi un adevarat cosmar. Nick (Bruce Greenwood) dispare, iar Libby (Ashley Judd) este acuzata de crima. Disperata, ea o roaga pe Angie (Annabeth Gish), cea mai buna prietena a ei sa-i adopte fiul pentru ca ea isi va petrece urmatorii ani in inchisoare. Dar in timp ce viata ei se scurge dupa gratii, Angie fuge cu fiul ei, iar Libby descopera ca totul a fost o farsa, ca sotul si prietena ei au tradat-o inscenand crima, ca toti acesti ani au fost pierduti in zadar. Cea mai mare dorinta a ei este sa se razbune. Se hotaraste sa-si ucida sotul atunci cand va iesi din inchisoare, dar ofiterul Travis Lehman (Tommy Lee Jones) o supravegheaza.

sâmbătă, 3 februarie 2024

Yankeii

Yanks is a 1979 drama film directed by John Schlesinger, and produced by Joseph Janni and Lester Persky, and is written by Colin Welland and Walter Bernstein. It stars Richard Gere, Lisa Eichhorn, Vanessa Redgrave, William Devane, Chick Vennera, Wendy Morgan, Rachel Roberts and Tony Melody. The film is set during the Second World War in Northern England and features no combat scenes.

Un mic oraș din nord află că o bază a Armatei S.U.A. va fi înființată pentru pregătirea debarcărilor din Normandia. În curând, mii de trupe americane agitate, sau „Yankeii” cum sunt cunoscuți de britanici, descind în zonă. Într-o permisie în oraș, sergentul tehnic Matt Dyson o întâlnește pe Jean Moreton în timp ce merge la cinema. Ea este logodnica lui Ken, un soldat britanic care luptă peste mări și inițial respinge avansurile lui Matt. El este destul de insistent, iar Jean, îndoielnică cu privire la relația ei cu Ken, îl acceptă în cele din urmă. Americanul chipeș și neclintit este în contrast puternic cu englezii cumpătați pe care i-a cunoscut. În curând, ea îi ține companie lui Matt, deși la început el este în mare parte platonic.

La rândul ei, aristocrata Helen este ceva mai lumească în treburile ei. Căpitanul John vine des la proprietatea ei și se dezvoltă o relație între ei. Amândoi sunt căsătoriți, dar soțul ei este plecat pe mare, iar soția lui este la mii de mile distanță.

În cele din urmă, inimosul Matt Dyson este acceptat de familia Moreton, în ciuda logodnei lui Jean. Ei salută vizitele lui când el, în calitate de bucătar în armată aduce adesea alimente greu de găsit în mod normal datorită raționalizării în timp de război, cât și alte cadouri. Dar când sosește vestea despre moartea lui Ken în acțiune, mama bolnavă a lui Jean condamnă relația lor ca fiind un fel de trădare.

Jean și Matt călătoresc împreună într-o stațiune de pe litoralul din Țara Galilor, unde fac dragoste, dar fără finalizare când Matt își dă seama de incertitudinea viitorului. Jean este zdrobită, deși Matt îi explică motivele sale. Se simte disprețuită și că dorința ei de a risca totul nu a fost egalată de el, concluzionând că el „nu este pregătit” pentru ea.

La scurt timp după aceea, americanii pleacă cu trenul militar în sudul Angliei pentru a se pregăti pentru Ziua Z. Un cadou și un mesaj caracteristic de ultimă oră de la Matt îl determină pe Jean să alerge spre gară. Cu orașul și gara ca un stup plin de activitate, sute de localnice, unele dintre ele însărcinate din legături cu bărbați pe care s-ar putea să nu-i revadă niciodată, se străduiesc să arunce o ultimă privire iubitilor lor americani înainte de a pleca trenul. Matt văzând-o pe Jean, îi strigă din trenul care pornește, că se va întoarce.