luni, 27 februarie 2023

Minunat

 

Venetia secata de secaturi

In noianul asta de miliarde de de toate care apar la butonagii, tv, etc. este cum scria intr-un banc de acum, unele sunt chiar bune. Se duce unul la un vrajitor sa afle de ce nu are succes in viata… La muntele cutare ai fost? Da! Ai facut baie in lacul X ? Da! Etc. Pai vezi daca te tii de toate cacaturile cand sa ajungi sa ai succes in viata… A trecut cenzura de azi dar care nu e necesara, cine citeste din miliarde de rahaturi de aceea nu ajung decat… cele care nu ar conveni la baietii de baieti ramane deci nimic. Stiu ca era unul la revolutie, japonez care spunea ca la sute de posturi tv de atunci la ei revolutia sau ce era la noi nu avea nici o sansa la ei bazata pe televizuina romana1


Am fost in delegatie in perioada asta de tranzitie la Calarasi. Este un hotel pe malul Dunarii care fluviu cand eram acolo era cat un paraias pe care il treceai pe jos! Astazi am vazut imagini reale cred ca prea dadeau cu tontii dar cu ciocu’ mic Venetia cu canale secate si gondole in namol! Doamne ce era pe namol: tacamuri, farfurii, lazi din diferie epoci asta ce am vazut in cateva secunde ca asa e in tenis… Nu aduna nimeni, o fi razbunarea Gradinii Maicii Domnului prin executorul ei onest natura care nu poate fi decat asa cum este… Doamne pe ce maini suntem si mai ales lumea asta cladita de generatii de oameni ca furnicile nu de trantorii banditi de astazi!

 

luni, 20 februarie 2023

The Agony and the Ecstasy

 



 Sursa Cinemagia

"Anii de lucru la Judecata de apoi sunt in biografia lui Michelangelo un episod apocaliptic, din care Reed ar fi putut trage substanta unui film tulburator." - George Littera - 1967 (Cinema)

Departe de lumea dezlantuita


Sursa Cinemagia

In Anglia victoriană, independenta și încăpățânata Bathsheba Everdene atrage trei pretendenți foarte diferiți: Gabriel Oak, un crescător de oi, Frank Troy, un sergent nesăbuit, și William Boldwood, un burlac prosper și matur.