miercuri, 28 decembrie 2022

Bilant 2022

 

Un succint bilanț al activității mele, bazat pe statisticile obtinute de la instrumentele de lucru, arata ca am fost urmarit pana acum, azi 31decembrie 2022, din 128 tari cu 406.866 vizualizari in total.

Va mulțumesc pentru ca acceptați sa va numărați printre cei care vor sa își îndrepte atenția spre vasta problematica a zilelor noastre abordata de ceva timp si de mine.

Cătina alba (Hippophae rhamnoides L.) este o soluție pentru gravele probleme ale planetei de astazi. Planta are o importanta deosebita fiind o polivitamina naturala, e bogata in alte substante importante pentru oameni si animale deci are un efect benefic pentru sănătatea tuturor.

Curățirea morala, este un alt aspect tratat de mine. Ne aflam într-o perioada în care suntem supuși unui adevarat bombardament, un imens volum de informație și murdărie sub toate formele fizice și virtuale pentru care trebuie sa găsim împreuna dar si fiecare in parte modalitatea sa ordonam, sa triem, sa facem ceva concret pentru a ne curați de balast și a trai mai bine. Așteptam mereu de altundeva sa vina ceva sau cineva sa ne facă treaba dar ceea ce trece e viata noastră... în mizerie...

Cătina se instalează pe terenurile erodate, saraturate, desertificate, trăiește acolo, îmbunătățește, chiar crează humusul, suportul din sol pentru plantele mai pretențioase ca ea și dacă sunt alte soluri în nevoie migrează acolo, după 15-25 de ani plantele mai sensibile pot creste în locul ei dacă sunt lăsate în pace sau sunt impulsionate corect și asa se regenerează solul și ecosistemul respectiv. Ceea ce face catina de mii de ani incerc prin tot ce prezint sa fac si eu ca sa ne fie mai bine.

In www.managementulvietii.blogspot.com si celelalte bloguri pe care le gasiti mai jos aflati modul meu de a reflecta, mobilizând ceea ce am acumulat și ce am primit de la Dumnezeu pentru a face ceva.

Nimic nu se face de unul singur, dacă veți găsi important sa contribuiți macar cu un feedback având ca repere cele prezentate de mine va aștept.

Cu deosebita stima Angel Proorocu

Am adăugat la www.managementulvietii.blogspot.com

pentru a specializa blogurile:

www.seabuckthornology.blogspot.com

www.imaginisilocuri.blogspot.com

www.catinologie.blogspot.com

www.termagroinfo.blogspot.com

www.incercariliterare.blogspot.com

www.lifelikepostcard.blogspot.com

www.pictezcumcantapasarea.blogspot.com

www.angelproorocupictor.blogspot.com

www.expertizeagricole.blogspot.com

www.proorocuangelcatinolog.blogspot.com

www.angelproorocuscrie.blogspot.com

www.agroterm.blogspot.com

www.oamenifostisaucaresunt.blogspot.com

www.proanpoem.blogspot.com

www.florisipicturi.blogspot.com

 www.dacaasexpune.blogspot.com

www.angelproorocuvede.blogspot.com

www.angelproorocuexpune.blogspot.com

www.strivit.blogspot.com

www.postalelemele.blogspot.com

www.mediulnostruundee.blogspot.com

www.hamsterologie.blogspot.com

www.bisericisimanastiri.blogspot.com

www.albumangelpro.blogspot.com

www.eusicatinaalba.blogspot.com

Sunt bucuros ca, iată, precum lista cu locurile unde personalitatea lui Nicolae Iorga răzbea in lume acum aproape un secol, eu, cu mijloace moderne ajung în toată lumea informatizata de azi o data cu mesajele mele de trăitor al lumii acesteia.

Tarile din care am cititori sunt:

Africa de sud

Albania

Algeria

Anguilla

Arabia Saudita

Argentina

Armenia

Australia

Austria

Azerbaidjan

Bangladesh

Belarus

Belgia

Benin

Bielorusia

Bolivia

Bosnia si Hertegovina

Brazilia

Bulgaria

Cambodgia

Canada

Chile

China

Cipru

Coasta de Fildes

Columbia

Coreea de Sud

Costa Rica

Croatia

Danemarca

Ecuador

Egipt

El Salvador

Elvetia

Emiratele Arabe Unite

Estonia

Filipine

Finlanda

Franta

Gabon

Gambia

Georgia

Germania

Grecia

Hong Kong

India

Indonezia

Iordania

Irak

Irlanda

Israel

Italia

Jamaica

Japonia

Kârgâzstan

Kazahstan

Kenia

Kuweit

Letonia

Lituania

Luxemburg

Macao

Macedonia

Malaezia

Malawi

Maldive

Malta

Marea Britanie

Maroc

Mauritus

Mexic

Moldova

Mongolia

Muntenegru

Nepal

Nicaragua

Nigeria

Norvegia

Noua Zeelanda

Olanda

Oman

Pakistan

Palestina

Panama

Paraguay

Peru

Polonia

Portugalia

Puerto Rico

Quatar

Regatul Unit

Regiune necunoscuta

Republica Ceha

Republica Dominicana

Republica Macedonia (FRIM)

Romania

Rusia

Sao Tome si Principe

Senegal

Serbia

Seychelles

Singapore

Siria

Slovacia

Slovenia

Spania

Sri Lanka

SUA

Sudan

Suedia

Taiwan

Tanzania

Tarile de Jos

Thailanda

Tunisia

Turcia

Turkmenistan

Ucraina

Ungaria

Uruguay

Uzbekistan

Venezuela

Vietnam

Yemen

Zambia

Zimbabwe

miercuri, 21 decembrie 2022

Sa dansam

 


John Clark (Gere) este dependent de munca, dar intr-o noapte intreaga sa viata se schimba cand aparitia unei instructoare de dans (Lopez) il inspira sa se inscrie la lectii de dans. Avand-o in distributie si pe laureata premiului Oscar, Susan Sarandon (Cea mai buna actrita in rol principal, Dead Man Walking, 1995), SHALL WE DANCE? este un alt film aclamat de catre public, in traditia sexy a filmului Pretty Woman!

Sursa internet Cinemagia

A la turca bre

 Am urcat intr-un autobuz din cele noi care din cate am inteles sunt turcesti. Ca noi nu mai facem ca asa-i romanu! Eram chiar pe bulevardul ciumei rosii atat de hulit de 33 de ani in care in afara de distrus si furat nu prea s-a facut nimica fapt general in tarisoara asta! Stateam mot chiar in fund la taxatoare cum se zicea in vremea terorii si vad ca in statii, veniti calmi cu ochii in gadget-uri sau ce aveau in manutele lor fine si nemuncite decat cu digitalizarea asta costisitoare, deodata, amaratii de diferite sexe (aoleo, pardon 1 sau 2 ) de varste etc., scuturati de dura realitate o zvacneau spre fata autobuzului unde erau doar 2 si nu 3 usi ca inainte. STB-u duce greu’ si iata cu ce poate sireacu’ deci cu o lipsa de usa in spate mai aduce romanasii tributasii de secole cu picioarele pe Pamant, ca mintile, Dumnezeu sau Alah in acest caz cu mila!

Necunoscutul


Doctorul Martin Harris (Liam Neeson) pleacă alături de soția sa (January Jones) în Berlin pentru a participa la o conferință de specialitate. În urma unui accident cumplit de mașină, Martin se trezeste pe un pat de spital, confuz și fără să aibă idee cum a ajuns acolo. La scurt timp, constată stupefiat că nimeni nu îl recunoaște și este privit ca un străin chiar și de către soția lui.

De aici până la haos nu mai este decât un pas, doctorul pornește într-o cursă agonizantă pentru a-și recupera viața și nici măcar din partea poliției nu primește ajutor. Rămas fără acte, extenuat și hărțuit, Martin începe să pună sub semnul întrebării totul, inclusiv propria-i identitate și sănătate mintală. Un aliat neșteptat pare să îi readucă speranța dar aflarea adevărului rămâne în continuare o misiune imposibilă.

Realizat după romanul omonim scris de Didier van Cauwelart, Necunoscutul aduce pe marile ecrane o poveste enigmatică și originală. Filmul este distribuit în România de MediaPro Distribution și are premiera pe marile ecrane în 18 februarie.

Sursa internet Cinemagia


 

joi, 15 decembrie 2022

Seven Years in Tibet (1997)

 



"Șapte ani în Tibet" este o adaptare a romanului autobiografic aparținând lui Heinrich Harrer, vândut în peste 60 de milioane de exemplare și tradus în aproape 30 de limbi.

Brad Pitt interpretează rolul faimosului (și arogantului) alpinist austriac Heinrich Harrer care, în Austria anului 1939, este o personalitate a propagandei naziste. El își părăsește țara natală, dar și soția și copilul, pentru o expediție în Himalaya. Harrer este un spirit dornic de aventură, dornic de a încerca cele mai puternice senzații. Cucerirea muntelui Himalaya și această călătorie într-o lume exotică îl fac să uite de tot ceea ce lasă în urmă. Nu bănuiește însă că odată ajuns la capătul lumii călătoria lui abia va începe...

Harrer cade în mâinile forțelor aliate, dar împreună cu Peter Aufschnaiter reușește să scape și să ajungă în orașul sfânt Lhasa, din Tibet. Cei doi sunt singurii străini acceptați în acest spațiu sacru. Mai mult, Harrer are privilegiul să-l cunoască pe adolescentul Dalai Lama, care este pasionat de cultura occidentală. Prietenia care se leagă între ei îl face pe Harrer să trăiască o aventură spirituală mai incitantă chiar decât cucerirea Himalayei. Cei șapte ani pe care-i petrece în vecinătatea liderului tibetan, dar și revelarea profunzimilor spiritualității budiste îi vor schimbă viată pentru totdeauna. Harrer este și un martor al modului brutal în care istoria intervine asupra acestei societăți pașnice, China reprezentând o amenințare continuă asupra modului tradițional de viață al tibetanilor.

Chiar dacă împrejurările politice îl vor sili să părăsească Lhasa, Harrer nu va mai fi niciodată același: este doar un tibetan care trăiește departe de casă...

Producerea filmului a reprezentat și ea o aventură datorată locațiilor pentru filmări. Deși acestea au fost foarte variate (Canada, Marea Britanie, Austria, Argentina, Chile), dorința regizorului Jean-Jacques Annaud a fost aceea de a filma în Tibet, lucru nepermis însă de autorități. Dar Jean-Jacques Annaud a reușit să filmeze în locurile interzise, aproximativ 20 de minute din film conținând imagini reale din Tibet. Deși acest fapt nu a fost dezvăluit nici măcar la premieră, ci abia în vara anului 1999, reacția autorităților a fost foarte dură: atât regizorul, cât și Brad Pitt au primit interdicția de a intra în China.

 

În film o putem vedea și pe Jetsun Pema, care este în realitate sora lui Dalai Lama. Ea interpretează însă rolul mamei acestuia, în fapt rolul propriei sale mame

duminică, 11 decembrie 2022

Un film minunat marca Stefan Zweig

 


Rebecca Hall, Alan Rickman, Richard Madden

Germania, 1912. Friederich, un tânăr fără avere, este angajat ca secretar personal de magnatul Karl Hoffmeister. Când starea lui de sănătate se înrăutățește, Hoffmeister îl invită pe Friederich în casa lui.

În scurt timp, acesta începe să se simtă atras de Charlotte, tânăra soție a șefului său. Friederich încearcă din răsputeri să-și ascundă sentimentele, neștiind că și Charlotte se îndrăgostește de el. Când despărțirea vine, este bruscă și brutală: Hoffmeister îl trimite pe Friederich în Mexic ca să supravegheze operațiunile dintr-o mină.

Reacția lui Charlotte la aflarea veștii îi dezvăluie tânărului sentimentele ei. Dar se pare că este o dragoste care nu are viitor. Când izbucnește războiul, Charlotte se întreabă dacă îl va mai vedea vreodată pe Friederich. Sursa Internet.



Tranvaiuri lungite

gardurile de protectie le scurtatara baietii,

ce mai, romania o educatara...

Ma uitam ca prostu’ azi de ce au pus langa linia de tramvai aici la fostul Complex Comercial azi de toate pentru toti, banda ca girofaru rosie da, alba nu si vitavercea. Incet dar sigur am inteles si de ce urla politicienii jigniti ca nu ca, nu ca! Pai daca ei nu sunt in stare sa aiba grija de ce trabe sa proteguiasca amaratu’ macar sa nu vina d-an boulea pe botul lu’ tramvaiu’ care daca e mai lung de azi ca s-a lungitara asteptand semnaturi de ceva luni, e si mai greu deci ca clar se franeaza mai greu decat alea din ciuma rosie ca e o vorba, la atatea libere ce ii lipsea mazgalitului Bucale, musai tichie de margaritar! Asta e azi, ca de aia suntem fruncea la toate, fruntea dosurilor evidentamente. Ieri auzeam pe eternii domni cosea si daianu ca ziceau ca e un buget potrivit la tot si toate ce ne priveste ca sa vorbesc precum ciorditorii care mai fac primariile sa faca licitatii si la banda rosu/alba!! Nu e bani de pensii, vorbareste aia cu limbarita de luni dar de ce oare! Cu sengheneala toti Doamne, cor antic despre restul diferenta de o litera dar actuala de cam 30 de ani. De aia nu e nevoie de impozit adunat de la vidanje, prietenii stiu de ce! Pe drumul la ce era pe la Lacu Morii cand cu ciuma rosie acuma au baietii care au furat tot pre acolo de metal, baietii de baieti au acuma si infinitele cai ale aluia lung si verde! Cand vine randul la gratiile alea imense de protectie fata de lacu blestemat! Si planu fara cosea si daianu sau cine stie, trabe sa fie in detalii faurit ! Si veste buna cui nu ii pasa: umbla fara Dumnezeu colindatorii cu tot ce bubuie in tara asta de ceva vreme ca si emisiunele gingalite ca sa nu uite astia ca trabe si comertuiala... si nimeni nu le zice nica! Apropo de cererea si oferta liberala RRA anunta ca nu se mai inghesuie nimeni sau aproape la scoli de de politie, ce Maigret, ce capitan Apostolescu ce ma nu e mai bine la eliberat linia de tramvai de tevaraia asta comunista… Si de aia care muncitara ca prostii si alte de toate ca ghini mai e sa hii politisianu care marca banu’ ! Asa sa va ajute Dumnezeu la toti astia care demolati ce mai e la romania asta batjocorita ca e cum a ajuns !

joi, 8 decembrie 2022

Targ de carte cu schenghen

 


A fost o greva de mult prin Franta parca si atunci am sesizat diferenta intre indispensabil si izmana! A da si camasa de pe tine zice un cantec de la noi dar vine vama!!! vorba lui Tudor Gheorghe si ramai ce esti fata de aia tarii! lacrimi de crocodili, amenintari ca nu mai pupa baietii de baieti ce au pupat cu dedicatii parlamentare si de alte sorginti macar ca nu pupam nici noi ca le avem! Daca le aveam cum era normal ce departe eream le-au sutit de nici nu le-am avutara!!!

Asta e baietii politichiistii vorba aia tusira basira si din iarna o sa iasara, uita ca acuma chiar sunt cu acte scursoarea iuropei dar ce conteaza…

Am fost mergand spre Casa Scanteii cu aripile ei frante cu tot, cu mintea la Buck-arest targul din 1992 de la Teatrul National cand am gestionat singur standul Editurii Ceres. Acum exact ca cu shengheneala nasoleala, cartea asta pentru care au trudit atatia ca sa fie ajunsi schelete in camara unor neica nimeni asta ne e soarta. Urata soarta. Precum Delavranceanul Stefan eram si eu cu sete sa strig: Unde sunteti voi aceia care precum cohortele romane invadati targurile, luati cu dragoste cartile si dupa ce vedeati doct ce contin priveati pretul si le puneati cu grija aproape religioasa unde le gasisera-ti! Unde sunteti voi autorii sforaitorii chiar marii ocupanti pe bennere care la urma dupa ani de antiromanism si anticultura ereati pe ici pe colo. Gata s-a gatat si cu fala asta romaneasca. Pacat. Numa 30 de ani le-a trebuit sa faca muci si fala asta a noastra. Pacat dar parca e normal pe fondul bocitoarelor de cor antic cum ca vezi Doamne nu suntem tratati drept rapciunile ce suntem sa se ajunga aici. La obrazele fund tarbacit ale astora care ne dribleaza si butoneaza nu e mare lucru. Schimba registrul si pana la urma noi suntem de vina… Asa e in tenis, ca vezi ca nici acolo nu suntem ce am fost. Pana si generalul dibaciei cu racheta e azi un clown cand trebuia sa fie undeva pe un piedestal macar ca Patzaichin, pagaistul care a adunat aurul astora barosani si fara sa aiba ce trebuie si cum trebuie. Pacat de targurile de carte de alta data, pacat de banii dusi pe degete sau printre degete aiurea si mai ales de tineretul care ramane cu mizeriile virtuale care citeam ca se zice ca vor deforma prin 2050 pana si trupurile alora care vor mai apuca sa fie in lumea pustie si searbada de atunci. Asa sa va ajute Dumnezeu alora care ati dus tara unde a ajuns si macar sa vedeti cu ochii cat cepele ca si azi slugoiul tot slugoi ramane un neica nimeni sub soare cand la aia smecherii le trabe!