joi, 30 decembrie 2021

Revelion

ca in astia ultimi 30 de ani +pandemia

cu perspectiva modesta de 25.000 de infectari/zi,

scumpiri, criza energetica si alte delicii la care

master sefii alesii sunt asi!












miercuri, 29 decembrie 2021

Atentiune!

 

Cu o precizie de ceasornic, ca e doar patronat de Rolex, nevinovat sireacu ca atatea intreprinderi romanesti au fost vandalizate dupa ce derectorii au devenit fericiti cu cate o bratara facuta de aceasta firma la manutele lor fine, acum cu pensii grase si bortoase… in ziua de Anul Nou la 12 si 15 trecute fix aveti pe TVR 1 placerea de a fi cu lingura in borcanul cu miere al lumii bune de astazi: Concertul Filarmonicii din Viena, imbinare minunate intre muzica, flori, balet, arhitectura si cultura la cel mai inalt nivel. Anul 2022 va gasi in sala mai putini fericiti, datorita restrictiilor impuse cu pandemia, mama mia! De cativa ani am reusit sa nu ratez daca tot nu am primit un ceas macar sa privesc acest minunat spectacolul deschizator de an si de palate vieneze. Dumnezeu sa ne ajute sa ajungem in liniste si pace sa urmarim mareata imperiala realizare si in 22. Sa nu traga nimeni nici in noi, nici de noi!

joi, 23 decembrie 2021

Urarea mea

 



A fost odata ca-n povesti,

A fost ca niciodata,

O seara minunata,

Asa cum ne era odata!

Cu magi,cu taina, cu povesti.

Cu-un Nou Nascut

In ieslea de vite incalzita.

Nascut de-o Maica prea curata,

De nimeni si nimic ne-ntinata.

A fost si este-n in fiecare an odata!

Pe cand lumea era lume

Si viata cea adevarata!

Craciun in pace si liniste,

Cu inima si sufletul curate!

La Multi Ani cu SANATATE!

Cu dragoste,

 AP/24.12.2021

 

miercuri, 22 decembrie 2021

Si in 2021

Langa portretul "parintelui" Cosma de la Manastirea Cocos si in acest an, patronat de reprezentarea artizanala a Ingerului de la Gustrow, de ziua pomenirii Sfintei Mucenite Anastasia, in firida dintre biblioteci am impodobit bradutul artificial cu atatea amintiri din anii ce au trecut!


Doamne Ajuta-ne sa pasim cu bine in noul an!


Revista revistei Magazin

 








luni, 20 decembrie 2021

Atentie!

 

Saptamana aceasta pe TVR 1 la ora 21.00 este un serial film documentar: Napoleon Bonaparte Campania din Egipt. Este extraordinar cum acest geniu a oferit o campanie militara ca suport pentru un numar mare de savanti din toate domeniile stiintifice de atunci care au lucrat la refacerea Canalului de Suez existent din epoca faraonilor dar colmatat pana la toate ramurile biologiei. Primul sit arheologic ii apartine. Merita sa ii acordati atentie pentru a vedea cum acest om ca a fost om nu altceva a putut sa faca atatea pentru omenire in scurta lui viata!

marți, 14 decembrie 2021

Jaguarul

Un saman din Africa de Sud soseste la Paris pentru o campanie de publicitate si in holul hotelului il intalneste pe Francois Perrin, de persoana caruia pare a fi foarte interesat, desi acesta este un pierde vara in ochii tuturor celorlalti. Totusi, samanul il urmareste pe Perrin pana la el acasa si reuseste sa faca un ritual magic in timp ce dormea. A doua zi dimineata, samanul pleaca de la Perrin si starea sa de sanatate se inrautateste brusc. In timp ce el se afla in spital, Francois este abordat de insotitorul samanului, care ii propune o calatorie pe meleaguri indepartate, unde se afla tribul samanului... Perrin este prea putin impresionat de propunere, dar il conving cei carora le datora bani ca ar fi mai bine sa plece pentru o perioada. Dar oare cum se va descurca el in salbaticie?



Regia: Francis Veber

Cu: Jean Reno, Patrick Bruel

sursa Cinemagia


Doinapicteaza O brad frumos

 


Interesant

 


Ia fursecul chiar diabetic de esti

 



duminică, 12 decembrie 2021

Husarul de pe acoperiș

 



de la Wikipedia, enciclopedia liberă

Le hussard sur le toit

Titlu original         Le Hussard sur le toit

Gen   film de dragoste film de aventuri

film bazat pe literatură

Regizor       Jean-Paul Rappeneau 

Autor Jean-Paul Rappeneau

Scenarist    Jean-Paul Rappeneau

Director de imagine      Thierry Arbogast

Montaj         Noëlle Boisson

Muzica        Jean-Claude Petit

Distribuție   Juliette Binoche

Olivier Martinez

Gérard Depardieu

Premiera    1995 

Durata        136 min. 

Țara  Franța 

Filmat în     Aix-en-Provence  

Locul acțiunii        Franța 

Limba originală    limba italiană

limba franceză 

Nominalizări         César pentru cea mai bună actriță 

Husarul de pe acoperiș (titlul original: în franceză Le hussard sur le toit) este un film de dragoste regizat de Jean-Paul Rappeneau după un scenariu bazat pe un roman omonim de Jean Giono. A fost produs în Franța de studiourile Canal Plus și a avut premiera la 1995. Coloana sonoră este compusă de Jean-Claude Petit. Filmul urmărește aventurile unui tânăr nobil italian din Franța (un colonel de husari) care strânge bani pentru viitoarea revoluție italiană împotriva Austriei în timpul pandemiei de holeră din 1826–1837. A avut un buget (calculat în dolari americani) de 26,8 milioane și încasări de 23,2 milioane.

Libertatea de we 10 12 2021

 



Eu admir acest actor si Legea strazii este dupa mine filmul lui de valoare.


miercuri, 1 decembrie 2021

Revista altei reviste Magazin

 












Bucuresti

tu cu Arcu' tot mai esti???!!!

Cum oare, ce eroare facuta de un fost pre(a)mare al cetatii lu' Bucur care nu a stiut amaratu' poate ca arcu' sireacu' e din granit de Deva, spoit cu tencuiala ca altfel ce bine statea si asta alaturi de granitureala de pe arterele "strategice" de pre langa Stalin, dat jos ca sa ne fie etalat in toata marinimia lui De Gaulle ....

Ce bani frumosi facea preamarele asfaltator (inainte jupuitor de ce trabe)... Asta e voi ii votati cu 700000% asta e cusuru' de natangi al vostru alesii alesi va trateaza cu bucuru.... si la aniversari si tot timpul ca la ei timpul inseamna jaf cronometrat nu ce vreti voi amaratilor!