sâmbătă, 26 iunie 2021

Ora vesela 1977

Noapte buna parinti
Nu o sa va para rau sa auziti marii nostri actori cu umor adevarat nu alterat de facatoriile de acum! Unde esti tu Dem Radulescule Doamne!

joi, 24 iunie 2021

Viata ca un mijloc de transport

 

Filozofie STB:

 

Varsta ta e reprezentata de un numar de tramvai e ghini!

 

Vai varsta ta e numar de troleibuz incepe sa nu mai hie chiar ghini mai ales azi;

 

Ai ajuns la numar de autobuz esti deja centenar si peste...

 

miercuri, 23 iunie 2021

That Lucky Touch (1975)

 


Pe tvr 2 miercuri 23 iunie 2021 un film placut  deosebit chiar… din alta lume!!!

A European arms dealer meets a liberated woman journalist, who is writing a story about the ridiculous things men do with the armaments during War Games meeting. The two meet and sparks fly, and a rather simple love story ensues.

Director: Christopher Miles

Writers: Moss Hart (idea), John Briley (original screenplay)

Stars: Roger Moore, Susannah York, Shelley Winters

Sursa IBDM

O bijuterie

 

Teatrul Naţional Radiofonic • 

Un om neînsemnat de John Galsworthy. 

Adaptarea şi traducerea: Alina Herişan. Regia artistică: Cristian Munteanu. În distribuţie: Virgil Ogăşanu, Octavian Cotescu, George Constantin, Victor Rebengiuc, Valeria Gagialov, Ruxandra Sireteanu, Aurelian Napu, Gabriel Constantinescu. Regia de studio: Ion Prodan. Regia muzicală: Timuş Alexandrescu. Regia tehnică: ing. Andrei Sireteanu. Înregistrare din anul 1981...

Scurt tratat de mocangeala

 Era in lumea antica o cetate, Troia pe care niste VIP-uri ale epocii de atunci ramase in folclor, opere stiintifice si literare nu au reusit sa o cucereasca doua cincinale si ceva. Exact ca in romanele cu mafioti de mult mai tarziu, a fost vorba de o femeie Elena, nume care va dauna grav Romaniei cum alti VIP de nimic arata azi mai ales la talk show-uri si in presa de scandal dar elenele isi fac treaba si se cara pe unde pot cu bani, posete cu tot. Grecii initial cu coada intre picioare au avut un viitor expert in strategie care a poruncit la sclavi sa faca un cal din lemn falos, frumos, demn de viitorul Fat Frumos, pe care l-a lasat pe o plaje unde azi turisti din toata lumea ingrasa turismul stra-stra urmasilor aluia cu calu’ si nu numai. Nu chiar ai lui ca el a fugit repede la grecoaica lui care il astepta plina de iubire si credinciosa dar si geloasa... Deci burdusit cu soldati greci negri in ceru’ gurii si cu roti (Doamne grecii astia le-au pregatit pe toate de mii de ani ca sa le vina turisti de pretutindeni) calu mocangeala a fost repede bagat in cetate si fiind cam ‘nalt viitorii invinsi care au luat decizia inca invingatori ca in istoria viitoare a lumii atatia dar amagiti cu televizoru', aur, arginti, apa de foc, margele, dolari, rollex-uri conturi grase etc. au spart si poarta care rezistase atatia ani aparand pre aparatorii libertatii ei. Si asa beti de fericire si poate chiar beti pe bune, cu calu’ in cetatea cu poarta distrusa troienii au furat-o urat de tot. De atata vreme scurgandu-se atatea zile de 24 aprilie pe vechi, pe nou etc., ziua cand a fost se spune marea pacaleala antica, oamenii nu au invatat ca mocangeala dauneaza grav libertatii. Caii troieni s-au transformat in generali, politicieni, tradatori, cozi de topor si atatea mizerii umane dar mai nou adaptata postuman fiindca mocangeala vine mai nou pe internet telefon si media cu forma de virusi letali sau furaciosi de intimitati virtuale. Asa sa le ajute Dumnezeu la toti amatorii de mocangeala dar si mocangitorilor. Perfect dar atunci cine mai ramane neblestemat in lumea capitalismului jungla de azi ?! Ca munca e pentru masini si aparate nu pentru supertehnologizatul om de azi!

luni, 21 iunie 2021

Curierul traficantilor

 

Earl Stone (Eastwood) este un veteran de 80 de ani alienat şi ajuns în pragul falimentului, pe punctul de a-şi închide afacerea, în momentul în care i se oferă oportunitatea de a câştiga bani doar pentru a conduce dintr-o locaţie în alta. Fără să realizeze în ce se bagă, Earl descoperă prea târziu că tocmai a devenit curier pentru un cartel mexican care se ocupă cu traficul de droguri. Însă îşi face treaba atât de bine, încât este promovat la lucru în echipă alături de un traficant.

Inevitabilul se produce şi Earl intră sub lupa inspectorului anti-drog Colin Bates, în timp ce greşelile trecutui îl prind din urmă şi îi complică şi mai tare existenţa. „Curierul Traficanţilor” îl aduce pe Clint Eastwood pentru prima data atât în faţa cât şi în spatele camerei de filmat după mult apreciatul „Gran Torino” lansat în 2009.

Regia Clint Eastwood

Cu Bradley Cooper, Clint Eastwood, Taissa Farmiga, Cesar De León.



joi, 17 iunie 2021

Punct si de la capat

Multumesc tuturor celor care m-ati felicitat de ziua mea in preajma de solstitiu de vara. Este o lumina degajata de aceste cuvinte de la fiecare, amintind mie de etape din viata, de cele multe in care m-am bucurat sa risipesc monotonia vietii.

Tatal meu, Dumnezeu sa il odihneasca in pace, mi-a spus cand eram de o schioapa ca e bine sa dormi linistit pe perna ta. Si poate acesta si alte multe exemple din viata mea fac in asa fel ca sa pot privi in ochi pe toti din jurul si trecutul meu. Este printre dumneavoastra un om cu care comunic dupa ce am stat doar cateva clipe la Cotroceni la Sfintirea Bisericii si m-a pozat la rugamintea mea simuland o primire oficiala la intrarea aia pe bune!...

USAMV (mie imi place IANB) Bucuresti unde cumulat am activat de la student la profesor asociat, titlu cu care am fost in China in 2005 si sunt mandru de aceasta, cu studii aprofundate si doctorat cam 14 ani dragi mie ca si cei care mi-au acordat incredere si posibilitatea de a face ceva, o picatura de fapt in marea mare a tezaurului agricol romanesc.

Liceul unde pe mine m-a trezit la realitate teza la fizica data cand toti ne vaicaream de cutremurul din seara precedenta atunci in 1977 vizibil in clasa doar cu o crapatura pe un perete, scoala de 12 ani cu oameni dedicati si pretuiti, respectati atunci pentru aceasta. Colegi din anii de scoala, serviciu, care au trecut ca acceleratul... Va multumesc tuturor!

Sa traiti! Imi permiteti sa reiau aici o incercare literara a mea care mie imi pare culmea actuala ca si multe izvorate de ani de zile din minte si mana, parafrazand pe un mare pictor pot spune ca pictez si scriu asa cum canta pasarea...

Cine suntem, de unde venim, unde ne ducem,

Ca viata este liniara,

E o idee chiar hilara;

Ea este o rotunda scena

Ce poarta-n timp doar o emblema.

 

Doi oameni, el si ea, se intalnesc,

Ajung in pat si se iubesc.

Raman o viata impreuna

Sau iar dispar ca intr-o spuma.

 

Apoi, urland si incordat

De multe ori chiar iesi fortat.

E-un prim punct pe-acel cerc ce-i viata,

Deschizi ochii, ti se destinde fata!

 

Si-ncet incepi sa vrei sa vezi si ca sa stii

Cei mari spun chiar ca faci copilarii...

Incet, incet observi ca nu e joc

E chiar o treaba de noroc...

 

Ai vrea sa fii numai tu celmai,

Dar timpul e al vietii mai

Lovit, mintit descumpanit

Te vezi deodata umilit.


Strabati o arca circulara

De doar doi coti sau chiar universala,

Doresti, citesti, vrei cat mai mult,

Dar vai, incet, incet esti un adult!

 

Ai cai o droaie de urmat,

De multe ori drumu-i curmat...

Rar tu ramai un om curat

Si-ncet dar intr-o clipa s-a gatat...

 

Si-ai dat sau nu o viata,

Ai o odrasla pe a lumii fata,

Sau n-ai sadit macar un pom

Esti animal sau doar un om...

 

Cand vezi ca cercul se inchide,

Regreti, esti mandru sau rebel...

Vezi doar un punct ce-i mititel...

E chiar iesirea ta din cerc, te temi de el!

 

Si iesi, uimit, nemultumit

Atat a fost, a fost real sau doar un mit?

Si sufletul nu stie nimeni incotro

Se-nalta-n grup sau incognito...

 

A fost atat,

Nu va mai fi,

Neant, eter,dar pentru ce

Atata zbucium, fiere, miere

Cand totul in aceasta lume piere...

 

 

 

Bucuresti 18 februarie 2017

 

miercuri, 16 iunie 2021

Bilantul meu

 

Un succint bilanț al activității mele, bazat pe statisticile obtinute de la instrumentele de lucru, arata ca am fost urmarit pana acum, azi 17 iunie 2021, din 128 tari cu 383.443 vizualizari in total.

Va mulțumesc pentru ca acceptați sa va numărați printre cei care vor sa își îndrepte atenția spre vasta problematica a zilelor noastre abordata de ceva timp si de mine.

Cătina alba (Hippophae rhamnoides L.) este o soluție pentru gravele probleme ale planetei de astazi. Planta are o importanta deosebita fiind o polivitamina naturala, e bogata in alte substante importante pentru oameni si animale deci are un efect benefic pentru sănătatea tuturor.

Curățirea morala, este un alt aspect tratat de mine. Ne aflam într-o perioada în care suntem supuși unui adevarat bombardament, un imens volum de informație și murdărie sub toate formele fizice și virtuale pentru care trebuie sa găsim împreuna dar si fiecare in parte modalitatea sa ordonam, sa triem, sa facem ceva concret pentru a ne curați de balast și a trai mai bine. Așteptam mereu de altundeva sa vina ceva sau cineva sa ne facă treaba dar ceea ce trece e viata noastră... în mizerie...

Cătina se instalează pe terenurile erodate, saraturate, desertificate, trăiește acolo, îmbunătățește, chiar crează humusul, suportul din sol pentru plantele mai pretențioase ca ea și dacă sunt alte soluri în nevoie migrează acolo, după 15-25 de ani plantele mai sensibile pot creste în locul ei dacă sunt lăsate în pace sau sunt impulsionate corect și asa se regenerează solul și ecosistemul respectiv. Ceea ce face catina de mii de ani incerc prin tot ce prezint sa fac si eu ca sa ne fie mai bine.

In www.managementulvietii.blogspot.com si celelalte bloguri pe care le gasiti mai jos aflati modul meu de a reflecta, mobilizând ceea ce am acumulat și ce am primit de la Dumnezeu pentru a face ceva.

Nimic nu se face de unul singur, dacă veți găsi important sa contribuiți macar cu un feedback având ca repere cele prezentate de mine va aștept.

Cu stima Angel Proorocu

Suntem impreuna in doua grupuri:

Terminologie agricola

www.facebook.com/groups/831848007404783/

Pro catina

www.facebook.com/groups/589786764398217/

 

Am adăugat la www.managementulvietii.blogspot.com

pentru a specializa blogurile:

www.seabuckthornology.blogspot.com

www.imaginisilocuri.blogspot.com

www.catinologie.blogspot.com

www.termagroinfo.blogspot.com

www.incercariliterare.blogspot.com

www.lifelikepostcard.blogspot.com

www.pictezcumcantapasarea.blogspot.com

www.angelproorocupictor.blogspot.com

www.expertizeagricole.blogspot.com

www.proorocuangelcatinolog.blogspot.com

www.angelproorocuscrie.blogspot.com

www.agroterm.blogspot.com

www.oamenifostisaucaresunt.blogspot.com

www.proanpoem.blogspot.com

www.florisipicturi.blogspot.com

 www.dacaasexpune.blogspot.com

www.angelproorocuvede.blogspot.com

www.angelproorocuexpune.blogspot.com

www.strivit.blogspot.com

www.postalelemele.blogspot.com

www.mediulnostruundee.blogspot.com

www.hamsterologie.blogspot.com

www.bisericisimanastiri.blogspot.com

www.albumangelpro.blogspot.com

www.eusicatinaalba.blogspot.com

Sunt bucuros ca, iată, precum lista cu locurile unde personalitatea lui Nicolae Iorga răzbea in lume acum aproape un secol, eu, cu mijloace moderne ajung în toată lumea informatizata de azi o data cu mesajele mele de trăitor al lumii acesteia.

Tarile din care am cititori sunt:

Africa de sud

Albania

Algeria

Anguilla

Arabia Saudita

Argentina

Armenia

Australia

Austria

Azerbaidjan

Bangladesh

Belarus

Belgia

Benin

Bielorusia

Bolivia

Bosnia si Hertegovina

Brazilia

Bulgaria

Cambodgia

Canada

Chile

China

Cipru

Coasta de Fildes

Columbia

Coreea de Sud

Costa Rica

Croatia

Danemarca

Ecuador

Egipt

El Salvador

Elvetia

Emiratele Arabe Unite

Estonia

Filipine

Finlanda

Franta

Gabon

Gambia

Georgia

Germania

Grecia

Hong Kong

India

Indonezia

Iordania

Irak

Irlanda

Israel

Italia

Jamaica

Japonia

Kârgâzstan

Kazahstan

Kenia

Kuweit

Letonia

Lituania

Luxemburg

Macao

Macedonia

Malaezia

Malawi

Maldive

Malta

Marea Britanie

Maroc

Mauritus

Mexic

Moldova

Mongolia

Muntenegru

Nepal

Nicaragua

Nigeria

Norvegia

Noua Zeelanda

Olanda

Oman

Pakistan

Palestina

Panama

Paraguay

Peru

Polonia

Portugalia

Puerto Rico

Quatar

Regatul Unit

Regiune necunoscuta

Republica Ceha

Republica Dominicana

Republica Macedonia (FRIM)

Romania

Rusia

Sao Tome si Principe

Senegal

Serbia

Seychelles

Singapore

Siria

Slovacia

Slovenia

Spania

Sri Lanka

SUA

Sudan

Suedia

Taiwan

Tanzania

Tarile de Jos

Thailanda

Tunisia

Turcia

Turkmenistan

Ucraina

Ungaria

Uruguay

Uzbekistan

Venezuela

Vietnam

Yemen

Zambia

Zimbabwe

marți, 15 iunie 2021

Minunata piesa a Luceafarului

 TEATRU RADIOFONIC "Alexandru Lăpușneanu" de Mihai Eminescu.

Regia artistică: Vasile Manta. Din distribuţie: Victor Rebengiuc, Irina Petrescu, Constantin Dinulescu, Ştefan Velniciuc, Gelu Niţu, Marius Călugărița, Vlad Ivanov, Ion Arcudeanu, Nicolae Cojenel, Mihai Niculescu, Mihai Cafriţa, Dragoș Ionescu, Dan Aştilean, Titi Dumitrescu, Gheorghe Pufulete, Sorin Gheorghiu.Regia tehnică: Robert Vasiliță.
Regia de studio: Janina Dicu. Regia tehnico-muzicală: Mihnea Chelaru. Adaptare radiofonică de Georgeta Răboj.
Asculta aici! https://www.mixcloud.com/xfy1055/alexandru-l%C4%83pu%C8%99neanu-de-mihai-eminescu-adaptare-radiofonic%C4%83-de-georgeta-r%C4%83boj/