sâmbătă, 27 iunie 2020

Restaurant

Unde dai si unde crapa. Ghilotina aterminat stapanii marilor bucatari si gloata cu bani a ajuns sa beneficieze de arta lor culinara. Poate asta e adevarata jungla ce se numeste umanitatea...

vineri, 26 iunie 2020

Cat de adevarat

In revista Magazin din 25 iunie 2020 un proverb chinezesc:

"Fericirea si nenorocirea nu au poarta; omul insa o cauta mereu."

miercuri, 24 iunie 2020

24 iunie Ziua iei


Imi povestea odata un fost coleg de serviciu ca mama sa a avut ideea sa imparta la Paris, unde lucrau parintii lui, cateva ii, evident cum erau pe vremuri musai originale. Aznavur spre exemplu ar fi fost entuziasmat! S-a creat o simpatie care a adus ceva valuta visteriei tarii. Evident ca acum totul e de dupa... Din pacate adevaratii artizani stau la coada (dupa ce baietii de baieti vand cu isterii de astea bine masluite) sa prezinte rodul stradaniei mainii, mintii si ochilor pe cand pe strada, in metrou, in autobuze si in auto proprii frumoase, urate, slabe, grase au ie. Pacat ca s-a alterat si asa o minunata imbracaminte care nu numai artistic a creat femei romance adevarate ci le-a unit pe tinere langa batrane asa incat fara media si GPS sau scoale inalte, au invatat unele mai bune altele mai putin indemanatice cum sa isi faca singure zestre, cum sa se imbrace singure si mai ales cum sa stea alaturi de cine trebuia, de cine avea maini de aur si curatenie spirituala. Ciocu mic nimeni nu spune din baietii cu 0 impozite ce a insemnat cu adevarat IA. Curios sunt aceleasi litere ca pentru Inteligenta Artifiliala dar aia e a\facatura, ia e vie este rupta din natura!

miercuri, 17 iunie 2020

17 iunie 2020


Tort de absolvent de real, (in fine nu se vede dar adaptat la lista de rele...)
Va multumesc mult pentru mesaje, este pentru mine o mare satisfactie ca datorita FB am legatura cu atatea persoane care multi prin plecarea de «acasa» incepand cu anul 1978 reprezentati diferite momente ale vietii mele! Daca ramaneam in Tulcea era cotidiana intalnirea intre noi, asa traiasca FB. Viata e plina de rascruci, abia tarziu, daca Dumnezeu ne lasa sansa de a avea perspectiva a ce a fost putem analiza ca la matematica ce a rezultat, care erau alte variante binele de mai putin bine, etc. Totul este insa trecut, vine vremea cand devine istorie, vremea invataturilor a trecut sunt bune pentru tineri! Sa traiti! Conjunctura de acum e unica si absurda, omenirea in mileniul III umbla cu masca, se spala pe maini si cam atat in fata dusmanului de clasa hominide. In atare conditii sper ca norocul, rabdarea, imunitatea sa ne ajute sa mergem inainte.  

Pe Zid, si ce ZID!



Mai aproape

in timp si spatiu de data aceasta de la general (poate cel mai genial al lumii) si un simplu colonel 















Cea mai indepartata


 intalnire a mea in timp si spatiu,

aceea cu Gin Gins Han














joi, 11 iunie 2020

Insula dorintelor


Un film care te scoate din nebunia de acum!

"Bailey's Mistake" is the apt cognomen for a dismal, virtually uninhabitable island off the coast of Maine. Upon finding that the island was secretly purchased by her late husband, impoverished widow Liz Donovan (Linda Hamilton) heads "down east" to discover just what it was about Bailey's Mistake that compelled the deceased Mr. Donovan to squander all of his money on it. Before long, Liz and her two children are plunged into a mystery of Gothic dimensions, involving such elements as a man with a tail, a woman who calls herself "the Other Mrs. Donovan," a demonic land-grabber, airborne youngsters, eccentric Irish faith healers, a voracious goat, and a drunken cat. Originally aired by ABC as a two-hour episode of the Wonderful World of Disney anthology, Bailey's Mistake premiered on March 18, 2001. (sursa internet)



La cutite

Daniel Craig nu numai 007



Căsătorie cu de-a sila de Molière.


TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC
 Traducerea: Tudor Muşatescu.
Adaptarea radiofonică şi regia artistică: Dan Puican.
În distribuţie: Alexandru Arşinel, Valentin Uritescu, Virgil Ogăşanu, Alexandru Bindea, Adriana Trandafir, Ana Maria Donoca, Ştefan Huluba, Valentin Teodosiu, Eugen Cristea. Regia de montaj: Mirela Anton.
Regia de studio: Violeta Berbiuc.
Regia muzicală: Patricia Prundea. 
Producţia şi regia tehnică: Vasile Manta. 
Redactor: Domnica Ţundrea. 
Spectacol realizat cu sprijinul Loteriei Naţionale Române şi al Fundaţiei Radio Romania

duminică, 7 iunie 2020

Mai tari ca cu JFK!



Acuma cand tornero toata floarea cea vestita dezidenta din cauza dictaturii militienilor ceausisti avand la activ statui din tone de bronz din burice de targuri  mari topite ca de Samantha lu’ Darrin care era uimit candva, cand ne uitam vrajiti ca de tot ce era de dincolo, la ce vraji a facut nevasta-sa; tablouri furate, unele arse ca sa nu se prinda gaborii de acolo ce stateau cuminti in muzee de cand le-au zamislit genialii care au murit de foame si acuma baietii de baieti au pus la pretul lor atatea zerouri cati virusi se pare ca sunt pe o masca vanduta la suprapret si purtata 2 ore de membrii turmei de consumatori, cumparata de la speculantii care tot azi au o denumire tare demna, de nobili, oameni de afaceri! Acuma cand ca recompensa avem noi (cu eterne infringementuri, bani grei dati la castigatori de procese la Haga, urmariti la sange cu bulgarii alaturi, eternii rivali la titlul de cenusaresii iuropei etc.) procuror al cui trabe peste toata iuropa, acuma cand se vand incuietori si se angajeaza firme de paza strong, ca au vent aia cu clanurile pe bune nu din filme cu Delon, acuma daca vedem in istorie cum trabe, nemernicu de Cuza ar fi facut crima secolului lui. Un anume Barbu Catargiu prim ministru parca precum sunt azi pre banda rulanta si rulata ca hartia higienica, suparat ca Domnul face reforma agrara, e ucis chiar in poarta Mitropoliei unde pana tarziu cand s-a gatat casa Popoului era chiar Marea Adunare Nationala comunista, in caleasca prefectului atat de perfect ucis ca nici pana azi Parchetu’, ADN, DNA sau ce era la vremea aceea la ancheta nu a aflat criminalu’! Asa sa ii ajute Dumnezeu pe ucigasii de alataieri, de ieri si mai ales de azi cand nu mai trabe ca mortul sa moara, poate sa traiasca dar musai sa ramana vesnic sarac si dispus sa faca treaba murdara a lumii ca tot e gloaba globala. Asta e, Catargiu are pana azi NUP sau AN cum o fi fost atuncea in limbaj avocatesc de cremenal. Clar e ca suntem pe cale sa schimbam top-ul istoriei Romania first dar la prostie si miselie. Era, culmea cam cu un secol inaintea baietilor destepti care au acoperit ca pisica povestea cu acela care a spus frumos la tineri ca ar fi bine inainte de a cere Americii sa faca pentru ei ceva sa vada ce fac ei pentru America. Acuma e simplu la noi ca baietii fac ce trabe, turism turbat, shopping turbat etc, etc... Asta e... Haralamb Zinca un mare autor de scrieri politiste de la noi a scris undeva ca o crima perfecta e cand autoru' nu se pateaza pe manute si cazier ci reuseste sa il faca pe victimos sa isi puna singur cap la zile... Cam asa e azi! Stop !

luni, 1 iunie 2020

Tata

Este o melodie care pe mine ma frascineaza: 

"Tata" cu formatia Timpuri noi! 

Este minunata si imi aminteste de cel de la care am invatat atatea! Iti multumesc, tatal meu pentru tot!