vineri, 7 iunie 2019

Invitatie

Am placerea sa va invit sa vizualizati:

www.doinafotografiaza.blogspot.com

www.doinapicteaza.blogspot.com

www. haikuridoina.blogspot.com

sâmbătă, 1 iunie 2019

Pentru posteritate


Proorocu A. Angel                        Bucuresti 31 mai 2019

Ortodox versus catolic

 Ieri am stat la televizor. Am vrut sa merg undeva pe traseul Papei in spiritul unei pareri a mea ca cele sfinte, minunate, nu se simt, nu ating spiritul si carnea decat la contactul direct.
Ori daca pre lumea asta doi oameni sunt cei mai paziti din lume… si pe unul vrei sa il atingi... sa-i fii in preajma, am ales postumana medie care te baga acolo unde ajung doar vulturii cum zice un film cu Rchard Burton...
M-a impresionat modul demn, minunat si cadrul in care s-au desfasurat conexiunile dintre ortodocsii gazde si catolicii oaspeti de prim rang.  Un fel de reeditare postumana a legendei lui Lysimah versus Dromihete... Cititul pe foi nu utilati cu casti supersofisticate pentru a intelege vorba plina de spirit a interlocutorului, dialogul cald, respectuos, rafinat intre delegatii lucruri minunate de oameni care sunt demni de a fi ce sunt!  Cata diferenta fata de golaneala unui om politic tolanit ca la el acasa pe o scena langa marele reprezentant al Sfantului Petru pe Pamant vorbind stand in picioare si avand la picioare in sala ce are azi Romania politica in frunte, basca presa ! Cred ca pana si educatoarea, invatatoarele, profesoarele si profesorii mei de cand ma stiu s-ar fi comportat mai cu frica lui Dumnezeu, mai smerit, mai cu decenta, mai patrunsi de momentul dat de soarta. Tocmai contrastul primirii de catre botul imens de carne care are azi soarta sa ne reprezinte si intalnirea intercrestina ce a urmat a fost  extraordinar. Cand un bot de carne stie sa se comporte acolo unde soarta si imprejurarile l-au pus, intr-o pozitie de peste doua mii de ani, dainuita la fel ca si ce a creat furnica asta numita om in credinta fata de Cruce si Dumnezeu iti da lectii pre care nimeni altcineva nu ti le poate da, acompaniat de cei care stau aici la noi cu crucea lui Stefan, Mircea, Vlad etc. trebuie sa te bucuri ca ai trait ca sa apuci asemenea sansa unica in viata de roman… Sunt mandru ca sunt Ortodox, ca sunt Roman dar e pacat cum s-a vazut clar, ca nimicuri golanite cu patalama de dascal de data asta ma reprezinta si m-au reprezentat. Am trait momente inaltatoare la Patriarhie, la Catedrala Neamului de langa Casa Poporului Roman.
La Multi Ani copii ai tarii asteia care mai arata uneori cand e luminata de Papa Catolicilor si Patriarhul ei Ortodox in calitate de intaistatatori in fata mediei. Tara voastra a fost numita de un papa  Gradina Maicii Domnului. Om de spirit, am inteles ca plecand la Catedrala pentru indatorirea sa ce urma, i-ar fi spus Papei ramas in bijuteria care azi este Palatul Patriarhal, unde ani buni a functionat legislativul tarii: „Acum ramaneti Sfintia Voastra sef aici!”… Cat au dorit secole de-a randul inaintasii Papei de astazi dar nu i-a ajutat Dumnezeu, era greu si convenabil poate pentru ei ca noi asa cum a fost nu cum leprele neaga acum am stat stavila unei alte puteri la fel de tari, marete ca si Crucea: Semiluna. Asa sa ma ajute Dumnezeu, sa vad cum spiritul maret, bun cand se vrea invinge golania draceasca a politicienilor numaru’ unu mondial sau national de pretutindeni care au oferit de curand prin izolare si exluderea romanilor la ei in tara ceva jalnic si nu erau ei cei mai paziti oameni din lumea de azi dar nici iubiti si venerati!  Erau si sunt iubiti tare de stau de ceva buna vreme cand sunt in public pe starzi goale, aparati de jandarmi sau cum le zice pe aiurea pe care ii baga la puscarie cand se apara pe ei. Cade bine la alegeri ! Pacat ca traiesc alaturi de asemenea golani respir acelas aer de care urla ca le pasa dar adevarul este ...altul.