duminică, 27 ianuarie 2019

Graffiti & Afaceri Interne in Romania penala



Graffito (din italiană graffito, derivat din sgraffiare = a zgâria), la plural graffiti este un termen din arheologie care desemnează o inscripție sau un desen executat fie cu pigmenți de culoare roșie, fie prin zgâriere, descoperite pe monumentele antice. În prezent, graffiti este un termen general referitor la inscripții caligrafiate sau imagini pictate sau gravate pe pereți sau alte suprafețe publice sau private, care nu sunt destinate acestui scop. Când este făcut fără consimțământul proprietarului, constituie vandalism (care este ilegal). Graffiti a existat încă din antichitate, în perioada Greciei antice și a Imperiului roman. Cu cât locul este mai privat, mai ilegal, cu atât este o performanță mai mare să îl facă. Din această cauză o să găsim o mulțime de graffiti-uri în stațiile de metrou/autobuz. Graffiti-ul nu e doar un simplu text ci este un desen care trebuie să fie cât mai complicat și mai diferit de altele pentru a atrage atenția. (Wikipedia)

Tulcea religii in armonie





sâmbătă, 26 ianuarie 2019

Tenis & catina


Tot e tenisul in voga acum cu vestimentatia la feminin deja horror pentru anii 70 cand noi astia cu televizoru' invatam scoru' de la meciurile lui Nastase si Tiriac prin lume si acasa; cu durere am aflat ca de fapt Cupa Davis a fost lasata voit la ai mai ortomani in avans. Toata Romania a fost oferita mai tarziu. Pacat! De la numarul unu national nu mondial in catina am ales cateva articole. Dumnezeu sa il odihneasca in pace, m-a onorat cu prezenta sa la prezentarea publica a tezei de doctorat.











vineri, 25 ianuarie 2019

Catina alba, fata morgana a mea


  



China 2005 fotografie participanti Beijing






Certificari privind lucrarea prezentata



Pepiniera si plantatii in scop antierozional in bazinul Fluviului Galben, zona in care milioane de metri cubi de loes se deplaseaza in albia acestuia de unde si numele lui sugestiv







Rusia 2009, Siberia, fotografie cu creatoarea primului soi de catina alba fara spini








Germania, Potsdam 2013 poster si atestarea participarii.

vineri, 4 ianuarie 2019

Sfantul Stelian





Numele Stelian, Steliana, deriva de la Sfantul Stelian. Primul l-a purtat mama mea. Bunicii au mai avut doi copii inainte de nasterea ei, acestia au murit la varste foarte fragede, pentru al treilea care era mama au ales sa o boteze cu numele derivat de la ocrotitorul copiilor, Sfantul Stelian, care se pare a ocrotit-o astfel incat la randul ei ne-a avut pe mine si pe fratele meu. Am pastrat mai departe numele Sfantului Stelian pe care il poarta fiul meu cel mare si sper ca Sfantul sa ne ocroteasca in continuare asa cum a facut-o si pana acum.